Sport

2015.12.02. 15:07

A tizennyolcadik győzelemre készülnek

Nyíregyháza - A Móricz Kupa korosztálya párját ritkító tornája.

Nyíregyháza - A Móricz Kupa korosztálya párját ritkító tornája.

- Nyíregyháza és a sportág egyik legrangosabb utánpótlástornája a Móricz Kupa - indította a szerdai sajtótájékoztatót dr. Kovács Ferenc, aki polgármesterként és a Magyar röplabda Szövetség elnökeként is szólhatott.

Való igaz, a hét végén már a huszonkettedik alkalommal rendezik Móricz Kupa nemzetközi leány utánpótlástornát, amely így párját ritkító seregszemléje a korosztálynak - jegyezte meg Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

A rendező Móricz iskola nevében Illés Zoltán intézményvezető és Moravszki Gyuláné főszervező és edző adott részletes tájékoztatást. A tizenkét együttes a két nap során a két helyszínen (Móricz és kertvárosi iskolák) harminckét meccset játszik. A házigazda Nyíregyházi Sportcentrum két csapatot is indít, a határon túlról érkezik a szatmárnémeti csapat, Lengyelországból a testvérvárosi Jeslo, illetve szlovákiából Eperjes, Svidnik és a címvédő Stropkov. A mezőny többi tagját a jegyzet hazai utánpótlásklubok adják.

Moravszki Gyuláné nem titkolja, hogy a szeretnék ha vasárnap kora délután finálézna az egyik hazai csapat, és megszületne a tizennyolcadik nyíregyházi tornagyőzelem. Ez nem lesz könnyű, hiszen igen erős a mezőny. KM-ML

Csoportbeosztások

A csoport: Székesfehérvári Felsővárosi iskola, Zs Mynska Stropkov (szlovákiai), Kecskeméti Zrínyi.

B csoport: Nyíregyházi Sportcentrum I., Satu Mare (romániai), Békéscsabai RSE.

C csoport: Svidnik (szlovákiai), UKS Mosir Jaslo (lengyel), Vasas Óbuda.

D csoport: Nyíregyházi Sportcentrum I., SK Elba Presov (szlovákiai), MTK Budapest SE

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!