Sport

2015.12.27. 08:46

Ennyit tesz, ha tiszták a fejek a Naményban

Vásárosnamény - Az előző évad kudarca után ismét megteremtette magának a feljebb lépés esélyét Vásárosnamény.

Vásárosnamény - Az előző évad kudarca után ismét megteremtette magának a feljebb lépés esélyét Vásárosnamény.

Kerek egy esztendeje tökéletesen azonos volt a képlet. A Vásárosnamény uralta – akkor még a Nyírerdő-csoportban – a tabellát, majd az idény végére nagyot koppant, a negyedik helyre zuhant vissza. Momentán a Kelet-Magyarország-csoportban tanyázik az élen a megyei másodosztályú futballcsapat, amelynek egyetlen igazi kihívója akad. A Vámosoroszival szemben három pontos előnyt építettek a beregiek, akik kezükbe vették sorsukat. A Tivadar-legénység ugyanis az őszi idény hajrájában idegenben legyűrte legfőbb riválisát, ami tovább táplálhatja a reményeket.

– Úgy alakult az ősz, ahogy terveztük – közölte Tivadar András, a Vásárosnamény edzője. – A nyáron összeállt az új elnökség új célokat fogalmazott meg, miközben három játékos jött és három távozott. Nagy mozgás tehát nem történt, az elvárás pedig az volt, hogy jó csapatot építsünk. Előre jeleztem: ennek érdekében tiszta fejekre van szükség, és be kell tartani a belső szabályokat! Azt hiszem, bebizonyítottuk, hogy igazi közösségé vált a Namény. A rajt előtt nem volt egyértelműen kimondva a feljutás, főleg az előző szezon kudarc után illett szerénynek lenni, éppen ezért próbáltam olyan módszert alkalmazni, hogy a fiúk gondolatait eltereljem a korábban történtekről. Eredményes időszakot produkáltunk, de közel sem ment minden simán. Idegenben kiváltképp meg kellett szenvedni a győzelemért, olykor meglehetősen érdekes körülményekkel találkoztunk.

Bár senki nem szeret dobálózni a szavakkal, annyi talán megkockáztatható: a naményiak nem a megye kettőben akarnak porosodni. Legalábbis hosszú távon semmiképp.

– Most már szeretnénk feljebb lépni, de abszolút nincs lefutva a bajnokság, nehéz tavasz vár ránk – intett óvatosságra Tivadar András. – Jelenleg a legfontosabb, hogy jól felkészüljünk, ha viszont a fiúk úgy dolgoznak majd mint eddig, elérhetjük célunkat. Nagy változások nem lesznek, egy-két embert kívánunk igazolni, mégpedig konkrét posztokra.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!