Sport

2015.12.15. 11:12

Megkapta méltó jutalmát a Nyíregyházi Sportcentrum

Nyíregyháza - A hazai és az európai szövetség is elismerte a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek és edzőinek munkáját.

Nyíregyháza - A hazai és az európai szövetség is elismerte a Nyíregyházi Sportcentrum versenyzőinek és edzőinek munkáját.

Jó volt nyíregyházi sportolónak és edzőnek lenni azon az évzáró gálán, amelyet a Magyar Atlétikai Szövetség (MASZ) tartott a városligeti műjégpálya dísztermében. A sportcentrumosok ugyanis szép számmal képviseltették magukat az évzáró eseményen, amelyen átadták az év legjobb atlétáinak és edzőjének valamint a nemzetközi eseményeken sikeresen szerepelt és az idén országos csúcsot felállított versenyzőknek a szövetség által adományozott díjakat.

A nyíregyháziak ezúttal a nemzetközi viadalon szereplők, és ott minimum döntős helyezést elért kategóriában jutottak szóhoz. Helebrandt Máté az universiadén járt (és lett olimpiai szintet teljesítve a negyedik), Szikszai Róbert, Káplár János, Kerekes Dóra és Bakosi Péter pedig az U23-as Európa-bajnokságon képviselte a magyar színeket (előbbi bronzérmes, utóbbi ötödik, a két középső diszkoszvető nyolcadik, illetve tizenegyedik lett). Elismerést kaptak az edzők, vagyis Kerekes László, Bakosi Béla és a gálától távolmaradó Pokrovenszki József is. Az NYSC díjazott küldöttségétől csak a szombathelyi Dobó SE delegációja volt népesebb.

És ezzel még nem volt vége... Az esztendő legjobbjainak köszöntése mellett – konzultálva a hazai szövetséggel - az Európai Atlétikai Szövetség elismerését vehették át hárman: az itthoni versenyeken évtizedeken át kiemelkedő versenybírói tevékenységet végző Perlaki József, valamint az Eb-kre eredményes versenyzőket felkészítő Eperjesi László és Szabó Dezső mellett az utánpótlás nevelés területén szakszerű munkát végző Bakosiné Szenczi Erika. Ő amellett, hogy a Vasvári Pál Gimnázium testnevelője, ugyancsak a Nyíregyházi Sportcentrum edzőjeként dolgozik.

A MASZ-gálán jutalmazott Szikszai Róbert duplázott, hiszen ismét elnyerte a Magyar Sportcsillagok Ösztöndíját, amelyre a felsőoktatásban résztvevő élsportolók pályázhattak négy kategóriában. Az U23-as Európa-bajnoki bronzérmes diszkoszvető a Nyíregyházi Főiskola hallgatójaként nyerte el az ösztöndíjat, amelyet összesen 109-en kaptak meg ünnepélyes keretek között Szabó Tündétől, az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkárától és Palkovics Lászlótól, a felsőoktatásért felelős államtitkártól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!