Sport

2016.04.20. 11:07

Domokos Andrea leküzdötte az első nagy akadályt

Nyíregyháza - A nőiesnek semmi esetre sem nevezhető Spartan Race sprinttávját teljesítette a nyíregyházi Domokos Andrea.

Nyíregyháza - A nőiesnek semmi esetre sem nevezhető Spartan Race sprinttávját teljesítette a nyíregyházi Domokos Andrea.

Biológiatanár és a Spartan Race nevű extrém sportversenyszám teljesítője. Viszonylag ritka párosítás, de akinél ez a kettősség biztosan találkozik, az nem más, mint Domokos Andrea. A nyíregyházi Arany János Gimnázium és Általános Iskola pedagógusa évek óta sportosan él, edzőtermet látogat, rákapott a kettlebellezésre, majd miután környezetében egyre többen kattantak rá a Spartan Race-re, úgy döntött, ő is belevág.

Az év eleje óta futótréningekkel egészítette ki a konditermi foglalkozásait, hiszen a Spartan Race a futásra épül, a táv teljesítését pedig extrém akadályok leküzdése nehezíti. Olyanok, mint palánkmászás, szögesdrót alatti kúszás, gumikerékgörgetés, zsákcipelés – többnyire nehéz terepviszonyok, vagy természetesen vízes vagy pedig szándékosan eláztatott körülmények között.

A legutóbbi ilyen jellegű viadalon, Visegrádon a nyíregyházi Naked Warrior Team 14 tagja vett részt a rövidebb, vagyis az öt kilométer pluszos távon (ami ezúttal 8500 métert jelentett), és az amatőrök között induló csapatból az „első bálozó” Domokos Andrea érte el a legjobb eredményt, 1:48:11 óra alatt teljesítette a 21 akadállyal színesített pályát, amelyen 370 méter volt a szintkülönbség – utóbbihoz Tokajban, a hegyi futásokkal lehetett megszerezni az alapokat. Az egyes részfeladatok pontos végrehajtására is ügyelnek a pályabírók, aki ront, harminc négyütemű fekvőtámasz bemutatásával „bűnhődik”. Andreának négyszer kellett pluszmunkát végeznie, vagyis 120 négyütemű fekvőtámasz lassította és vitte el az erejét.

– Elsőre azért nem volt rossz, és a körülmények nemhogy elvették volna a kedvemet, egyenesen erőt adtak a folytatáshoz – mondta a tanárnő, aki a versenyt követő héten máris növelte a futóadagját, hiszen: – Október végén Tokajban a hosszútávú versenyen szeretnék indulni, amely tizenhárom kilométer futásból és közben harminc akadály leküzdéséből áll. Köszönettel tartozom edzőmnek, Rozsnyai Róbertnek, aki plusztréningekkel is segítette a felkészülésemet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!