Sport

2016.05.03. 11:51

Marso-Nyíregyháza - Menekülés, csakis győzelemmel

Nyíregyháza - Két esélye maradt a Marso-Nyíregyházának, ebből az elsőt szerdán, hazai pályán kell megragadni a MAFC elleni kosárlabda bajnoki osztályozón.

Nyíregyháza - Két esélye maradt a Marso-Nyíregyházának, ebből az elsőt szerdán, hazai pályán kell megragadni a MAFC elleni kosárlabda bajnoki osztályozón.

Nincs több hibázási lehetősége a Marso-Nyíregyházának, amely szerdán 18.30-tól úgy lép pályára a Bem-iskolában a MAFC elleni, az NB I A csoportban maradásról döntő osztályozós párharc második mérkőzésén, hogy amennyiben veszít, akkor búcsúzik az élvonaltól. Az egyik fél második győzelméig tartó párharc első felvonásán a fővárosiak hazai pályán jutottak előnyhöz a 99–89-es győzelmükkel, most itt a lehetőség a Kék Cápák előtt, hogy egyenlítsenek. Azzal a tudattal, hogy ott a kés a nyakukon. Elhangzik ilyenkor valami különleges, gyújtóhangú beszéd az öltözőben?

– Természetesen, mint minden mérkőzést megelőzően – felelte Sitku Ernő, a nyíregyháziak szakmai igazgatója. – A párharc előtt is arról beszéltem a fiúknak, hogy egy pályafutás túl rövid ahhoz, hogy az ilyen lehetőséget hagyjuk elszalasztani. Úgy kell felfognunk ezt a párharcot, mint egy bajnoki döntőt, a bentmaradás kiharcolása innentől kezdve valóban aranyéremmel érne fel.

Eddig egyhangúan alakultak a bajnokságban a MAFC elleni mérkőzések, hiszen az alap- és középszakaszban, majd az osztályozó első meccsén is rendre a hazai pályán játszó csapat győzött. Mi kell ahhoz, hogy szerdán se szakadjon meg a sorozat, és a nyíregyháziak kiharcolják a mindent eldöntő budapesti összecsapás lehetőségét?

– Az előző mérkőzéshez képest mindenben javulnunk kell, plusz nem lehetnek olyan üresjáratok a játékunkban, mint a szombati mérkőzésen – mondta Sitku Ernő. – Szükség van a kispadról érkező segítségre, olyan nem fordulhat elő, mint legutóbb, hogy összesen mindössze két pontot szereznek a csereként beállók. Bízom a csapatban, meg tudjuk csinálni!

Ezek is érdekelhetik