Sport

2016.06.01. 19:17

Célra tartanak az olimpikonok Nyíregyházán

Nyíregyház - A Rióra készülő sportlövő válogatott fele Nyíregyházán tart mini edzőtáborozást.

Nyíregyház - A Rióra készülő sportlövő válogatott fele Nyíregyházán tart mini edzőtáborozást.

Olimpikonok lövéseitől hangos ezekben a napokban a nyíregyházi lőtér. Mivel idestova 36 éve annak, hogy Fórián Éva révén legutóbb ötkarikás játékokra készülő sportlövője volt a megyeszékhelynek, ezért kitalálható, hogy vendégei vannak az NYPLE lőterének.

A riói játékokra készülő válogatott

Pontosabban annak a fele, hiszen a nyolc kvótásunk közül négyen – Csonka Zsófia, Tobai-Sike Renáta, Tátrai Miklós és Szabián Norbert – vesz részt a csütörtökig tartó mini edzőtározáson. A többiek igazoltan vannak távol, a legújabb sztár, a még juniorkorú Péni István például 11. évfolyamos gimnazistaként az évvégi jegyeit szerzi meg, hogy nyugodtan utazhasson Rióba. Itt van viszont a szövetségi kapitány, Győrik Csaba, aki a legutóbbi őszi, nyíregyházi látogatása alkalmával négy kvóta birtokában azt mondta, ha sikerül feltornázni hatra az olimpiai indulók számát, az már nagyszerű fegyvertény. Nyolc lett belőle. Ez maga az álom?

– Szó szerint az, és el kell ismerni, a kvótaszerző győri Európa-bajnokságon szinte minden tervünk valóra vált – mondta a viszontlátás alkalmával Győrik Csaba szövetségi kapitány. – Az olimpiai felkészülés során mindenki a saját terve szerint készül, de természetesen vannak közös pontok. Nyíregyházára azért esett a választásunk, mert ezen a bázison a fiatalok nagyon nagy számban vannak jelen, számukra nagy élmény, hogy együtt készülhetnek az olimpikonokkal, mi pedig szerettünk volna kimozdulni, hogy új ingerek érjenek bennünket.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország június 2-i számában és a kelet.hu-n.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!