Sport

2016.06.22. 16:31

Vívó Eb - Bejutott az elődöntőbe Szász Emese

Torun - A párbajtőröző Szász Emese bejutott a legjobb négy közé, ezzel már biztos érmes a lengyelországi Torunban zajló vívó Európa-bajnokságon.

Torun - A párbajtőröző Szász Emese bejutott a legjobb négy közé, ezzel már biztos érmes a lengyelországi Torunban zajló vívó Európa-bajnokságon.

A magyar versenyző a csoportkörből hat győzelemmel lépett tovább, így a hiányos 64-es táblán az első fordulóban még nem kellett pástra lépnie. A második körben ugyanakkor nehezen nyert a luxemburgi Lis Fautsch ellen, aki előzőleg Révész Juliannát lepte meg. Az olimpiára készülő, világbajnoki ezüst- és bronzérmes Szász kéttusos győzelemmel folytathatta szereplését, majd a nyolcaddöntőben már lényegesen könnyebb dolga volt, tíz találatnyi különbséggel verte a cseh Dominika Doubovát. A legjobb nyolc között a csapatban kétszeres olimpiai és kétszeres vb-aranyérmes orosz Tatyjana Logunovával vívott, aki ellen három tussal nyert.

Révész és Budai Dorina három ellenfelét győzte le és kettőtől kapott ki a csoportszakaszban, ahol még csak öt találatig tartottak az asszók. Kun Anna 2/4-es mutatóval fejezte be a csoportküzdelmeket, illetve egyben a versenyét is, mivel a főtáblán már nem vívhatott. Budai a 64-ből az ukrán Anfisza Pocskalova ellenében még továbbjutott, a következő körben azonban a román Simona Poptól már kikapott.

Budai 23., Révész 42., Kun pedig 60. lett a 78 fős mezőnyben.

Eredmények (az Eb honlapjáról):

női párbajtőr egyéni:

a 64 között:

Budai Dorina-Anfisza Pocskalova (ukrán) 15-11

Lis Fautsch (luxemburgi)-Révész Julianna 15-12

a 32 között:

Szász Emese-Fautsch 15-13

Simona Pop (román)-Budai 15-11

a 16 között:

Szász-Dominika Doubova (cseh) 15-5

negyeddöntő:

Simona Gherman (román)-Monika Sozanska (német) 13-10

Renata Knapik-Miazga (lengyel)-Olena Krivicka (ukrán) 14-13

Ana Maria Popescu (román)-Pop 15-9

Szász-Tatyjana Logunova (orosz) 15-12

Szerdán még a férfi kardozók versenyét rendezik.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!