Sport

2016.07.13. 10:42

Újraszerveződő Tigrisek

Nyíregyháza - A nyíregyházi egyesület júliustól októberig folyamatos toborzókat hirdet a sportág népszerűsítése érdekében.

Nyíregyháza - A nyíregyházi egyesület júliustól októberig folyamatos toborzókat hirdet a sportág népszerűsítése érdekében.

Ahogyan arról már korábban beszámoltunk, a Nyíregyháza Tigers amerikai futball egyesület 2016-os HFL szezonjának végén távozott az egyesület éléről dr. Szépe József csapatvezető, aki korábban három évig irányította az egyesületet: munkásságát többek között két teremtorna bajnoki cím, egy második hely és három playoff szereplés fémjelzi.

A csapatvezető leköszönését követően jelentős átszervezésbe kezdett és immáron az új managementtel vág neki a szeptemberben rajtoló U19-es junior bajnokság idei szezonjának a Tigers. Az új stáb tagjai: Yuriy Nahornyak szakvezető, Bora Tamás és Pápa Szabolcs pályaedző vezetésével kezdték el az alapozást. Szintén az új management tagja Pétercsák Ákos, aki az adminisztratív területet erősíti.

– A csapat kérésének engedve mégsem fogok teljesen kiszállni az egyesület munkájából. Az új stáb rendkívül konstruktív ötletekkel állt elő, ők azok, akik miatt átgondoltam a döntésemet és egyelőre a csapat háza táján maradok. Az átszervezés kapcsán rengeteg dolgot levesznek a vállamról, ugyanakkor a koordinálás és a klasszikus manager funkciók továbbra is az én feladatkörömbe tartoznak. Sem edzőként, sem játékosként nem veszek részt a továbbiakban az egyesület munkájában, ugyanakkor az új játékosok igazolása, a csapat képviselete és az általános úgynevezett „manager” tevékenység továbbra is az én reszortom marad. Terveink között szerepel az U15-os korosztály elindítása – számolt be dr. Szépe József.

Az egyesület következő erőpróbája a szeptemberben rajtoló U19-es utánpótlás bajnokság, ahol a fiatal Tigrisek ismét megmutathatják, hogy az egylet nem csak a felnőtt HFL keretről szól.

A nyíregyháziak júliustól havonta terveznek toborzót tartani – egészen októberig. Éppen azért, hogy minél több felnőttnek és gyereknek nyíljon lehetősége kipróbálni ezt a sportágat. A legközelebbi toborzó július 14-én csütörtökön, 18 órától lesz a Hímes utcai lovarda mellett található MG focipályán.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!