Sport

2016.08.13. 08:25

Máté remek egyéni rekordot gyalogolt Rioban

Nyíregyháza - A nyíregyházi olimpikon a huszonnyolcadik helyen ért célba a hetvennégy indulóból.

Nyíregyháza - A nyíregyházi olimpikon a huszonnyolcadik helyen ért célba a hetvennégy indulóból.

Olimpia. kezdjük a végén! Helebrandt Máté parádés hajrával, eddigi legjobbján hét másodpercet faragva egyéni rekorddal (1:22.31) a 28. helyen ért célba Rioban a 20 kilométeres gyaloglásban.

Helyi idő szerint délután fél háromkor hetvennégyen álltak rajthoz a Copacabanán kialakított pályán. Huszonkét fokos melegben, napsütésben vágott neki a mezőny a húsz egy kilométeres körnek. Pokrovenszki József tanítványa a negyedik kilométer után az 58. helyen állt, aztán növelte az iramát. Két kilométerrel a vége előtt már a harmincegyedik volt (Londonban 32. helyen zárt az 56 indulóból), aztán parádés hajrába kezdett.

Növelte tempóját és még három riválisát megelőzve ért célba. A maroknyi nyíregyházi szurkoló (közte szülei) nagy örömére az óra remek új rekordot mutatott. Le a kalappal Máté előtt, aki ugyan pár hellyel előrébb szeretett volna zárt, ám egyéni legjobbját hozta, ami önmagáért beszél. A győztes a londoni bronzérmes kínai Wang Chen volt 1:19.14-es idővel.

- KM-ML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!