Sport

2016.09.18. 15:47

Miniszter volt a moderátor az NB I–es női kézilabdacsapat szurkolói ankétján, Kisvárdán

Kisvárda – A Kisvárdai Kézilabda Club SE, az NB I–es bajnokságot, soknemzetiségűként, Kisvárdai Master Good SE néven kezdi meg. Kedden az est órákban tartotta meg a női kézilabda csapat első szurkolói ankétját.

Kisvárda – A Kisvárdai Kézilabda Club SE, az NB I–es bajnokságot, soknemzetiségűként, Kisvárdai Master Good SE néven kezdi meg. Kedden az est órákban tartotta meg a női kézilabda csapat első szurkolói ankétját.

A szeptember 13–ai, kedd délutáni edzést követően, a játékosok és a szurkolók a Konferenciateremben, a várdiak szóhasználata szerint a Városháza Dísztermében, Dr. Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter volt, kisvárdai lakosként az ankét moderátora.

Az NB I–es Kisvárdai SE 1999–ben, tizenhét évvel ezelőtt –kezdte az ankét bevezető beszédében a nemzeti fejlesztési miniszter– búcsúzott az első vonaltól ahová most, 2016–ban tért vissza. Feladatunknak tartjuk – mondta a város fejlődését szívügyének tekintő miniszter– hogy ez így is maradjon, s ezért nagyratörő, nagyot álmodó terveket hangoltunk össze a szakmai stábbal, a játékosokkal. Arra kérjük szponzorainkat, támogatóinkat, szurkolóinkat, hogy segítsék munkánkat, s már a pénteki Győr elleni mérkőzésen, a megszépült és korszerűsített sportcsarnokban, szűnni nem akaró biztatással buzdítsák a nemzetközi „leányságunkat”. De mindezek mellett türelmet s sportszerű, hangos buzdításra kérte a jelenlévőket.

A megkezdett munka folytatása

A szakmai vezetés, a játékosok és a jelenlévő sportolók és a szponzorok bemutatását követően, Mátéfi Eszter szakmai igazgató szólt arról, hogy a megkezdett munkát tovább folytatják. Sikeresnek mondhatók a felkészülési mérkőzéseken mutatott játék alapján, hogy jó úton járunk.

Kovács Péter a csapat edzője elismerően szólt az eddig elvégzett munkáról, s valamennyi játékos hozzáállásáról elmondta, hogy bízik a jövőben s egy jó csapat fog küzdeni minden mérkőzésen a sikeres szereplésért. Elismerően szólt a közelmúltban elvégzett orvosi vizsgálatról, melyen kiderült, hogy valamennyi játékos, jó egészségben s fizikai állapotban van s izgalommal várják az első, pénteki bajnoki mérkőzést, a kétszeres Bajnokok Ligája–győztes Győri ETO ellen. A pénteki –16–ai, bajnoki rajt, most 17 év után újra az NB I–ben Kisvárdai női kézilabda egy elfogadható vereséggel indult. Legközelebb az ELIOS Kispest NKK ellen lépnek pályára a várdai leányok 18 órai kezdettel. Majd hazai pályán szeptember 28–án Érdet fogadják a várdai sportcsarnokban.

Kézilabda Akadémia Kisvárdán

Visszatérve a múlt hét keddi szurkolói ankétra, Seszták Miklós bejelentette, hogy:

–Merjünk nagyot álmodni. S mi most álmodunk, még pedig azt, hogy 2017 szeptemberétől az országban az elsők között a Szent László Katolikus Szakközépiskola, Általános Iskola, Kollégium és Óvoda területén hamarosan átadásra kerülő új sportcsarnok megfelelő alapot biztosít a kisvárdai kézilabdabázis megteremtéséhez.

Külön megköszönte a jelenlévő s az ankéton részt nem vevő szponzorok áldozatos tevékenységét, mellyel nagymértékben segítik a város sportját – de kiemelten a labdarúgást és a kézilabdát– mellyel hozzájárulnak Felső–Szabolcs központjának, Kisvárdának az elismertségéhez.

Dr. Seszták Miklós bemutatta a kézilabdások új mezeit, mely már teljes mértékben a most induló bajnoki rajthoz, a szponzorok teljes stábjának nevei is megjelennek. De vigyázva a játékosok egészségére a nadrág, az „Bacsó” betonból készült, mely megvédi a játékosok épségét is.

A jó hangulatú szurkolói ankéton, a teltházas díszteremben derült, ki, hogy már a pénteki első bajnoki mérkőzésre minden jegy elkelt. Többen kérték a bajnoki sorsolás időpontjainak mielőbbi nyilvánosságra hozását, amihez már az óta hozzá is jutottak.

A résztvevők egymástól úgy köszöntek el, hogy hajrá Kisvárdai Master Good!

Az első hazai mérkőzés, élményt nyújtó kézilabda ünnep volt Kisvárdán teltházas –kibővített–nézőtér előtt. A kint rekedteknek pedig kivetítőn próbálták élvezhetővé tenni a mérkőzés látványát, de a technika közbeszólt. Sokan bíznak abban Kisvárdán, hogy a legközelebbi Érd elleni hazai mérkőzésen már ez is tökéletesen élvezhető lesz a kivetítő előtt lévőknek.

- Vincze Péter -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!