Sport

2016.11.11. 07:23

Fatum-Nyíregyháza - Ez szívből jött! Szép győzelem Gödöllőn

Nyíregyház - Ez aztán a pech. A Fatum-Nyíregyháza nyári szerzeménye, Kalotai Zsófia húzódás miatt a biztonsági tartalék szerepkörbe kényszerült, holott éppen a Gödöllőről érkezett és alighanem buzgott benne a bizonyítási vágy.

Nyíregyház - Ez aztán a pech. A Fatum-Nyíregyháza nyári szerzeménye, Kalotai Zsófia húzódás miatt a biztonsági tartalék szerepkörbe kényszerült, holott éppen a Gödöllőről érkezett és alighanem buzgott benne a bizonyítási vágy. Az élvonalbeli női röplabdacsapat ugyanis a Pest megyei rivális otthonában nyitotta idegenbeli fellépéseinek sorát. Az előző évadban – többek közt – a rendre balul elsült túrák következményeként szorultak ki az élcsoportból a nyírségiek, akik mindjárt azt első etapban nagy csatába bonyolódtak.

Olyannyira, hogy egyik fél sem tudott jelentős előnyt kicsikarni, mígnem 23:24-es állásnál felcsillant a remény, a vendégeknek játszmalabdáig jutottak, mégis a sokat kockáztató, házigazda kerekedett felül. A folytatás csaknem álomszerűen alakult, a második szett derekán azonban elolvadt az öt pontos előny: a beragadt szekeret még időben (na igen időkéréssel...) sikerült meglódítani, vagyis egyenlített a Fatum. Mégpedig nem kis izgalmak árán, de ezúttal nem remegtek meg a kezek. ...és ha egy üzlet beindul! A nyíregyháziak lendületből behúzták a harmadik felvonást, bár arra azért ,,ügyeltek,,, hogy a szívgyógyszert senki ne pakolja el. Mert természetesen a negyedik játszmai is minden volt, csak nem egyszerű, meg kellett izzadni a győzelemért. De megérte. Több, mint kétórás ütközetben, a zárószakaszban hátrányból fordítva diadalmaskodott a Horváth-gárda.

KM-KT

Röplabda: NB I., női, 4. forduló

Gödöllő–Fatum-Nyíregyháza 1:3 (24, -25, -22, -23)

Gödöllő, 300 néző, v.: Tillman Gy., Nagy L.

Nyíregyháza: Szombathelyi Sz. 10, Vacsi E, 11, Genesis 3, Fernandez 23, Leidgeb N. 4, Villám L. 19. Csere: Isis (liberó), Kundrák. Edző: Horváth András.

Horváth András: – A csapat nagyot teljesített, a lányok egymásért küzdöttek, ez megsüvegelendő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!