Sport

2016.11.27. 17:43

Nyíregyháza Spartacus: Vége a hosszú böjtnek!

Nyíregyháza - A sok helyzetből egyet értékesítette a Szpari és hazai pályán győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól.

Nyíregyháza - A sok helyzetből egyet értékesítette a Szpari és hazai pályán győzelemmel búcsúzott az őszi szezontól.

Igencsak közönségriasztó idő várta mindazokat, akik vasárnap kora délután kíváncsiak voltak a Szpari őszi hazai búcsúmeccsére. A piros-kékek bajnokijain régen volt ilyene kevés néző a stadionban. Ebben azért annak is szerepe lehetett, hogy a nyíregyházi csapat utoljára Cegléden nyert, után nyolc fordulóban mindössze két ikszre futotta. Bántás nélkül, a SZEOL sereghajtóként alkalmas lehetett arra, hogy végre ismét három pontot szerezzen a Spartacus.

Véber György végül úgy döntött, hogy három fiatalnak, Vámos Márknak, Kártik Bálintnak és Pálinkás Gergőnek is bizalmat szavaz. Miként az várható volt, a Tisza-partiak elsősorban a védekezésre összpontosítottak, behúzódtak a kapujuk elé és teret adtak a hazaiaknak. Akik nem tudtak igazán élni ezzel, hiszen passzolgatásaik kiismerhetőek voltak, hiányoztak a váratlan megoldások, a csúszós pályán az átlövések. Ami a szélsőjátékot illeti ez elsősorban a jobb

szárnyra szorítkozott. Mindezek ellenére akadt lehetőség a gólszerzésre ám nem sikerült a kapuba találni. Hermány Bence rossz kidobása után a szegediek előtt is felcsillant a remény, de Nikola Makszimovics is hibázott. Az első játékrészben a két szurkolótábor egymással volt elfoglalva, a stadionon kívűl. Kivonult a rendőrség is, előkerült a könnygáz, volt üldözés a lelátón. Aztán a félidő utolsó perceire elcsitultak a kedélyek és mindkét tábor a szurkolással foglalkozott.

A második játékrészben egyre nagyobbá vált a hazaiak nyomása és a levegőben lógott a gól. Egy darabig ott is maradt, pedig volt pár nagy lehetőség, azt a hazaiak legalacsonyabb játékosa, az egyébként is sokat próbálkozó Vámos Márk fejjel eredményes volt. Megszületett tehát a hőn áhított hazai vezetés, amit még növelni is lehetett volna, ám vasárnap csak erre az egyetlen, de fontos, három pontot érő találatra futotta. Aztán emberelőnyhöz is jutottak a nyíregyháziak mert Lévai Norbert csúnyán odalépett Szokol Zsoltnak. Az előnyre annyira ügyeltek a nyíregyháziak, hogy időnként érthetetlenül engedve a szorításból visszahúzódtak. Véber György hiába kiabálta rekedtre magát az oldalvonal mellett. Aztán eljött a nagyon várt játékvezető sípszó, ami a győzelmet jelentette.

Utóljára szeptember 11-én, a nevében szintén Tisza-parti Szeged 2011-Grosics Akadémia ellen nyert a Szpari hazai pályán. Most vasárnap a győzelem volt a legfontosabb, persze a játék kritikus elemzése nem maradhat el.

KM-ML


Labdarúgás NB II., 18 forduló

Nyíregyháza Spartacus- SZEOL SC 1–0 (0–0)

Spartacus, 700 néző., v.: Radványi (Máyer, Punyi)

Spartacus: Hermány – Szokol, Ur, Rubus, Farkas M. – Kártik, Tamási – Vámos (Kónya, 79.), Tisza, Pálinkás (Szécsi M., 54.) – Pölöskey (Dragóner, 64.). Vezetőedző: Véber György.

SZEOL: Leindler – Kéri, Rácz, Vágó, Grünvald (Németh L., 73.) – Forró (Tomisics, 73.), Búrány – Schrammel, Puskás , Lévai – Makszimovics (Harsányi I., 81.). Szakmai igazgató: Lóczi István

Gól: Vámos M. (1–0) a 67. percben Kiállítva: Lévai (79.)

Percek, események

67. perc: A sokadik hazai szögletet ezúttal balról végezte el Tisza, a labda végül Vámos elé került, aki a hosszú oldalról, hat méterről fejelt a kapuba, 1-0.

79. perc. A felezővonalnál Léva Norbert csúnyán rácsúszott Szokol Zsoltra, a játékvezető piros lappal büntette a szabálytalanságot.

Véber György: – Azzal együtt, hogy a mérkőzés közben az agyvérzés kerülgetett, így a lefújás után már jobban örülök az egygólos győzelemnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!