Sport

2016.12.09. 13:29

Begyömöszölni az év utolsó gólját!

Kisvárda - A Budaörs elleni hazai mérkőzéssel zárja a sikeres 2016-os esztendőt a Kisvárda Master Good az NB II-ben.

Kisvárda - A Budaörs elleni hazai mérkőzéssel zárja a sikeres 2016-os esztendőt a Kisvárda Master Good az NB II-ben.

Az őszi elsőség lehetne a tét a Kisvárda Master Good számára, ha az NB II-es futballcsapat a múlt héten megnyerte volna a Balmazújváros elleni hazai mérkőzését. Az a hajó azonban elúszott (0–1), így még az is előfordulhat, hogy hiába győz a vasárnapi évzárón (kezdés 13 órakor a Várkertben) a jelenleg negyedik helyen álló Várda, nem kerül fel a dobogóra.

– A helyezés ebben az esetben nem mérvadó a számunkra, nyilván teljesen más lenne a helyzet, ha legyőztük volna a Balmazújvárost – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – A 2016-os év így is sikeresként vonul majd be a klub történetébe, ezt a szép esztendőt kellene a legutolsó őszi bajnokinkon győzelemmel lezárnunk. Azzal együtt is, hogy az egész héten fagyott pályán érdemi munkát nem tudtunk végezni, de valahogy be kell gyömöszölnünk azt a gólt, amellyel meg tudjuk szerezni a mondhatni kötelező három pontot.

Ezek szerint most az egygólos siker is elég? Merthogy a tabellán nagy a különbség a felek között (a negyedik fogadja a hátulról negyediket, vagyis a 17. helyen álló csapatot) és a Budaörs pályaválasztása mellett játszott július végi, csákvári bajnoki (2–0-s kisvárdai győzelem) is megerősítette mindezt.

– Semmi más igényem nincs a mérkőzésre vonatkozóan, csakis a három pont megszerzése – felelte Révész Attila. – Hosszú, fárasztó szezon végén járunk, ilyenkor már érthető, ha a játékosok nem tudnak százszázalékosan a feladatra koncentrálni. Az időjárás is elég nyomasztó, úgyhogy ezen a mérkőzésen túl kell lennünk, méghozzá győztesen, hiszen a szurkolók is elvárják tőlünk a sikeres évzárást.

A Balmazújváros ellen kiállított Miroszlav Grumics érthetetlenül súlyos, négy meccsre szóló eltiltást kapott (azért az az ütés közel sem volt szándékos...), de abból csak egyet fog kisvárdai játékosként letölteni, hiszen a szerbiai származású csatárral megállapodtak szerződése december 31-i felbontásában. Vári Barnabás a másik eltiltott, ő begyűjtötte az ötödik sárga lapját, Rajczi Péter pedig iskolai vizsgakötelezettségei miatt nem edzett a héten a csapattal.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!