Sport

2016.12.30. 09:57

Kilenc és fél órával előbb éri az új év Fucsovics Mártont

Nyíregyháza - A speciális időzónában lévő Adelaide-ben kezdi meg újévi szereplését Fucsovics Márton.

Nyíregyháza - A speciális időzónában lévő Adelaide-ben kezdi meg újévi szereplését Fucsovics Márton.

A szilveszteri-újévi program immár harmadik éve a szokásos: Fucsovics Márton az ausztráliai Adelaide-ben készül az új esztendő első megmérettetésére, amit a metropolisz külvárosának számító Happy Valley-ben rendeznek. Hogy a nyíregyházi teniszező mennyire lesz boldog, az majd a 75 ezer dollár összdíjazású, keménypályás ATP-challengertorna után kiderül, mindenesetre a világrangsorban a 158. helyen álló játékosnak van bőven megvédendő pontja.

Tavaly, amikor a 214. helyről rugaszkodott neki az ausztráliai versenynek, akkor egészen az elődöntőig jutott. Legyőzte az olasz Matteo Donatit (akkor 180., most 207.), az ausztrál Maverick Banest (egy éve 433., jelenleg 352.), a negyeddöntőben a japán Morija Hirokit (tizenkét hónapja 199., momentán 173.), az elődöntőben pedig meccslabdákról kapott ki az izraeli Dudi Szelától (az akkori századik helyezett jelenleg a 96. helyen áll), aki aztán az Australian Openen kezdett nagy menetelésbe.

Merthogy a mostani verseny is a főpróbája lenne a 2017-es esztendő első Grand Slam-viadalának, amellett persze pontgyűjtésre is érdemes felhasználni. Marci és edzője, Sávolt Attila karácsony után repült az ötödik kontinensre, a versenyző érdeklődésünkre elmondta, hogy minden rendben van, készül a hétfőn kezdődő viadalra. Hogy lesz-e szilveszteri koccintás?

„Az nem, csak kemény edzés” – írta üzenetében Fucsovics Márton, akire kilenc és fél órával hamarabb, és nem mellesleg nyárias időben köszön majd az újév Adelaide-ben, mint ránk, itthon fagyoskodó honfitársakra. Igen, kilenc és fél órával, mivel a dél-ausztráliai város ilyen speciális időzónába esik.

Ezek is érdekelhetik