Sport

2016.12.15. 10:51

Nem hozták le hordágyon a labdát Rakamazon

Rakamaz - A rakamaziak valóban játsszák a futballt, erre törekednek a folytatásban is.

Rakamaz - A rakamaziak valóban játsszák a futballt, erre törekednek a folytatásban is.

Azért ez nem piskóta. A Balkány bajnokként, a Rakamaz felkérésre dobbantott a megyei másodosztályból a szabolcsi élvonalba – a felek öldöklő harcot vívtak a feljutásért. Már akkor borítékolni lehetett, hogy egyik gárda sem fog kilógni a mezőnyből, arra viszont aligha vett volna mérget bárki, hogy azonnal a közvetlen elitbe tornázzák magukat.

A Balkány ugyebár őszi elsőként, a Rakamaz pedig a negyedik helyen „fordulhat” a tavaszi szezonra. Utóbbi futballcsapat a jó szereplés mellett acélos védelmével tűnt ki, miközben a Magyar Kupában is nagy menetelést mutatott be. A selejtező után az országos főtáblán a hatvannégy közé jutásért kiírt összecsapáson az NB I-es Mezőkövesddel szemben búcsúzott.

– Nem sokáig örülhettünk a feljutásnak, mert a nyári szünet rövid volt, a munka pedig sok – Madalina György, a Rakamaz edzője. – A célok között jelöltük meg a személyi, tárgyi feltételek javítását, az utánpótlás fejlesztését, stabilitását, illetve ütőképes felnőttcsapat kialakítását. Azt hiszem, minden szinten sikerült előrelépni. Aki látja, tapasztalhatja, hogy hétről hétről szépül, épül a pályánk. Mint a nagyok, napról napra egyenszerelésben edzünk, márkás szerelésben játsszuk a meccseket. Tiszta öltöző, rendezett szertár fogad bennünket. Öröm látni, hogy az utánpótlás folyamatosan jól szerepel, nálunk nincs létszámhiány, dicséret jár ezért az érintetteknek. Voltak problémáink a szezon elején, kilenc játékos távozott különböző okok miatt, pótlásuk nem volt egyszerű, de megoldottuk. Nem jól indult a bajnokság, a nyitányon hazai pályán alulmaradtunk a Tuzsérral szemben, viszont a következő hét fordulóban veretlenek maradtunk: két döntetlen mellett ötször győztünk. Ebben a sorozatban a Sényő és a Nagyecsed elleni győzelem bravúrnak számított. Ami ezután történt nehéz megmagyarázni, ma sem tudom az okát, mert a következő öt mérkőzésből csupán három döntetlennel szereztünk pontot. A Balkány és a Nyírgyulaj elleni iksz még rendben is lenne, de a fehérgyarmati és mátészalkai vereség egyaránt érthetetlen. Ráadásul ezeken a találkozókon jelentős fölényben játszottunk, Szalkán pedig a megyei válogatott védelme kapott öt gólt. Ha ebben a periódusban csak ötven százalékos teljesítményt nyújtunk, most a dobogón állnánk. A szezon végére ismét magunkra találtunk, az utolsó három meccset kapott gól nélkül hoztuk le, hét pontot gyűjtve.

Nem elhanyagolható tényező, hogy nyolc rakamazi játékos, valamint öt tizenkilenc éves titán tagja a keretnek. Holott manapság nem ez a jellemző a riválisokra. Persze, akad még tennivaló.

– Ami a játékot illeti, egyetlen meccsen sem kellett hordágyon lehozni a labdát a pályáról, mondhatom, igazi futballozó csapat a miénk – Madalina György. – A támadójátékunkat azonban javítani kell, hogy ne legyenek hasonló problémáink, a döntetleneket győzelemre tudjuk váltani. Éppen ezért akarunk erősíteni, ha beesik két-három „válogatott játékos”, természetesen szívesen fogadjuk őket...

KM-KT

Rakamazi részletek

A Rakamaz megyei I. osztályú csapatának őszi mutatói

A bajnoki állás: 4. Rakamaz 15 7 5 3 30–13 26

Otthon: 7 4 2 1 16–3 14

Idegenben: 8 3 3 2 14–10 12

A házi góllövőlista. 6 gólos: Gégény Mihály. 5 gólos: Anderka Richárd. 4 gólos: Lukács Bence. 3 gólos: Galambosi Gábor, Majoros Ádám, Petruska Attila. 2 gólos: Filetóth István. 1 gólos: Csomány Örs, Gelsi László, Suskó Ádám, Varga Attila.

Ezek is érdekelhetik