Sport

2017.04.21. 08:52

"Abban az esetben lehet keresnivalónk, ha a szokásos óvodás hibáinkat nem követjük el és ezzel még véletlenül sem az ovisokat akarom megsérteni"

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kiesés ellen küzdő csapatok zöme hazai pályán folytatja a menekülési akciót.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A kiesés ellen küzdő csapatok zöme hazai pályán folytatja a menekülési akciót.

Nincs új a nap alatt. A Balkány legutóbb ismét nyert, régen látott óriási fölénnyel, tizenhét ponttal (!) vezeti a megyei első osztályú bajnokságot. Már csak azt kell kiböjtölni, a huszonegy fellépést követően is veretlen futballcsapatnak, hogy mikorra időzítsék a pezsgőzést. A nemes nedű hűtését elkezdhetik... A tuzsériak, persze nyilván arra spendíroznak, hogy némiképp tolnak az örömünnep dátumán. Naná, hisz a Tisza-partiak éppen velük találkoznak, márpedig a megkapaszkodás érdekében akár egy pont bezsebelése is derekas kunszt lenne.

Az ugyancsak bennmaradásért hajtó csapatok népes táborából a Mándok, Mátészalka, Gyulaháza trojka egyaránt hazai pályán próbál domborítani. A mándokiak a balkányi zakó mielőbbi kiheverésére érdekében törik magukat a a tabellán negyedik Nyírgyulajjal szemben, míg az első tavaszi sikerén alighanem felbuzduló szatmáriak a négyes győzelmi szériát produkáló, egyre feljebb araszoló Sényő-Carnifex egyre mutatósabb idei összképén igyekeznek pacát ejteni. A sereghajtó Gyulaházának némi reménysugarat jelent, hogy a Baktalórántháza játékosai a szerdai, Amatőr-kupa döntő fáradalmaival lábukban érkeznek az újabb ütközetre. Akárcsak az ibrányiak, akik szintén hétközi bevetést teljesítettek, midőn a Nagyecsed elleni korábban elhalasztott partit pótolták. A frissen kinevezett Opre Mihály edző ezúttal az ötödik pozícióban tanyázó Tiszavasvári otthonában igazolhatja, miért benne látták a megoldást?, mármint, aki segít, hogy a gárda elkerülje a süllyesztőt.

Ha nem is tartozik szűken ebbe a körbe, mindazonáltal a Fehérgyarmat sem lehet még abszolút nyugodt. Ahhoz, hogy a Siti-legénység elszakadjon a veszélyzónától, Rakamazon tehet kísérletet. Más kérdés, hogy a nemrég még a táblázaton második házigazda időközben két vereséget is ,,benézett”, így aligha kérdéses, ismét kiéhezett a győzelemre.

Ugyanakkor az emlegetett Ecsedre igazán nagy meccs vár, elvégre Halászba látogat. A minden értelemben nagycsapatok összecsapásának tétje, hogy melyik fél őrzi tovább esélyét az éremszerzésre.

KM-KT

Szakvezetői várakozások: 24. forduló (kezdés: 16, ifi: 14)

Szombat

Mándok (14.)–Nyírgyulaj (4.)

Dancs Béla, mándoki edző: – Ellenfelünk talán az egyik legerősebb kerettel rendelkező csapat ebben az osztályban, ugyanakkor nincs már időnk taktikázni, variálni pedig végképp nincs, meg kell nyerni a meccset.

Lukács Tibor, nyírgyulaji edző: – Számunkra most kezdődik a neheze, szeretnénk jó eredménnyel zárni a hét végét.

Mátészalkai MTK (12.)–Sényő-Carnifex (6.)

Fogarasi Zoltán, mátészalkai edző: – A Sényőről eddig is tudtuk, hogy jó csapat, ráadásul a tavaszi eredményei ezt vastagon alátámasztják. Csak jó állományú gárda képes egy gólokkal nyerni, márpedig ez tavasszal a hétvégi ellenfelünknek eddig négyszer is sikerült. Ha azt nézem, hogy az elmúlt hét mérkőzésen csupán kétszer hagytuk el vesztesen a pályát, akár még elégedett is lehetnék az eddigi szereplésünkkel, de nem vagyok az, mert túl sok ebből a döntetlen, amelyekkel nem sokra megyünk. Viszont az Ibrány ellen aratott, egyben régóta várt első tavaszi győzelem igen lélekemelő volt és jó hangulatot varázsolt az öltözőbe is. Éppen emiatt sokkal nyugodtabban és felszabadultabban játszhatunk a hétvégén, amikor tovább szeretnénk gyarapítani a pontjaink számát.

Ember Roland, sényői edző: – A rövidtávú céljaink eléréshez szükségünk van a hét végén is a három pontra, ennek érdekében mindent el is fogunk követni. Alighanem így lesznek ezzel a hazaiak...

Tuzsér (10.)–Cellspan-Balkány (1.)

Gergely István, tuzséri játékos-edző: – Az egy hét leforgása alatt szerzett hét pont nagyon jól jött, ami önbizalmat kell, hogy adjon a játékosoknak. Ennek megfelelő szellemben készülünk a soros feladatra is.

Mirgai László, balkányi edző: – A tuzséri katlanban mindig nehéz pontokat szerezni, pláne úgy, hogy a hazai csapat a bennmaradásért küzd. Ennek ellenére bízom játékosaimban, hogy egy ilyen ragyogó pályán is sikeresek leszünk. Ugyanakkor az is biztos, a legutóbbi meccshez képest a védekezést tekintve javulnunk kell.

Tiszavasvári (5.)–Ibrány (13.)

Kiss Gábor, tiszavasvári edző: – Az edzőváltáson átesett ibrányi csapat a hétközi mérkőzésen megmutatta, hogy nem lehet leírni, hisz a dobogóért küzdő Nagyecseddel szemben pontot tudott szerezni. Amennyiben fegyelmezett, koncentrált játékot nyújtunk, megszerezhetjük a három pontot.

Opre Mihály, ibrányi edző: – Ez a Tiszavasvári 3–0-ra legyőzte azt a Nagyecsedet, amellyel mi döntetlent játszottunk szerdán. Jó csapat, az élcsoport masszív tagja, ugyanakkor jelenlegi helyzetünkben meg kell próbálni pontot csípni.

Vasárnap

Gyulaháza (15.)–Baktalórántháza (8.)

Bardi Gábor, gyulaházi edző: – Természetesen szorítottunk a Baktának az Amatőr-kupa döntőjében, de nem vagyunk álszentek, bízunk benne, hogy éppen a hétközi meccs fáradalma miatt ki tudjuk használni ezt a lehetőséget a hét végén.

Illés László, baktalórántházi edző: – Szerdán az eredmény ellenére is életreszóló élményben volt részünk, sok olyan tényező akadt, ami nem mi malmukra hajtotta a vizet, és az egész eseményt beárnyékolja Rakóczi Zsolt súlyos sérülése, aki bokatörést szenvedett. De az élet nem áll meg, vasárnap a számomra szimpatikus Gyulaháza lesz az ellenfél, amellyel szemben az utóbbi időben nem igen termet számunkra babér, de most mindenképpen győzni szeretnénk.

Nagyhalász (7.)–Nagyecsed (2.)

Ludánszki István, nagyhalászi játékos-edző: – Hazai pályán szeretnénk begyűjteni a pontokat egy kiváló ellenféllel szemben, ezzel feledtetve idegenbeli szereplésünket.

Ádámszki Róbert, nagyecsedi játékos-edző: – Az eredménytől függetlenül gratulálok a Baktának a kupaszerepléshez. Ahhoz, hogy tartani tudjuk pozíciónkat, pontra, pontokra van szükségünk. Ha értékesítjük helyzeteinket, nem térünk haza üres kézzel.

Rakamaz (3.)–Fehérgyarmat (9.)

Madalina György, rakamazi edző: – Szokatlan számunkra, hogy egymás után két vereséget szenvedtünk. Hát, még három... Erre gondolni sem merek, hogy ez bekövetkezik. Ennek megfelelően fontos meccs előtt álluk, ami esetünkben nagyban meghatározza a szezon hajráját.

Siti Ferenc, fehérgyarmati edző: – Egyszer minden sorozat megszakad, még talán a mi nyeretlenségi szériánk is. Sikerülhetne ez akár Rakamazon is, bár piszok nehéz lesz. Abban az esetben lehet keresnivalónk, ha a szokásos óvodás hibáinkat nem követjük el és ezzel még véletlenül sem az ovisokat akarom megsérteni.

Szabadnapos: Vásárosnamény.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!