Sport

2017.04.02. 19:08

Kisvárda Master Good - Felpiszkálta őket az egyenlítés

Kisvárda - A sok helyzet mellett tizenegyest is rontott, de végül nyert a Kisvárda a sereghajtó ellen.

Kisvárda - A sok helyzet mellett tizenegyest is rontott, de végül nyert a Kisvárda a sereghajtó ellen.

Lassan nem is kérdés, hogy ki szerzi a Kisvárda Master Good gólját. Hát persze, hogy Vári Barnabás. Az eredeti „foglalkozását” tekintve csatár, NB II-es csapatában a tavasszal baloldali védőt játszó futballista megint szabadrúgás után volt eredményes, ezúttal a lesipuskás énjét vette elő.

Megvolt tehát a gyors gól a sereghajtó ellen, vártuk a jó folytatást. És jöhetett is volna, hiszen több akciót is ígéretes lövéssel fejeztek be a hazaiak, a legközelebb Oláh Gergő járt az előny növeléséhez. Illetve Horváth Zoltán, aki a Kisvárda által ebben a bajnokságban először kapott (a 27. fordulót írtuk ugye…) tizenegyest végezhette el, de a szegedi kapus, Leindler Domokos bizonyította, hogy nemcsak a kirúgásai hatalmasak, hanem a vetődései is gyorsak. Utólag persze okos az ember, de talán rúghatta volna a büntetőt a gólfelelőssé előlépett Vári is, aki a törökországi edzőtáborban kettőből kettőt értékesített.

Ennek aztán a második félidő elején lett jelentősége, amikor a SZEOL Nagy Richárd révén értékesítette a Kisvárda ellen ebben a bajnokságban először (a 27. fordulót írjuk ugye…) megítélt büntetőt. Ivancsics Alex beleért a labdába, de kiütni nem tudta, így 436 perc után kapott újra gólt.

A semmiből érkezett egyenlítés felpiszkálta a házigazdát, a gól után két perc alatt két ziccert is kialakított, de Lucas Bertucci és Horváth Zoltán révén ki is hagyott. Később Oláh Gergő lába alatt csúszott el a labda a tizenhatoson belül, Révész Attila szakmai igazgató már szólt is Rajczi Péternek, aki a több helyzetet is elpuskázó játékost váltotta volna. Csakhogy Oláh Gergő sok mindent jóvátett (meg a gól előtti egyik kulcspasszt adó Horváth Zoltán is), és újra vezetéshez juttatta csapatát.

És ezt az előnyt már nem engedte ki a kezéből a Várda, holott kimaradt még annyi helyzet (a leglátványosabb az volt, amikor Fodor Ferenc ollózása után védett a csapatát versenyben tartó SZEOL-kapus), ami akár a végén megbosszulhatta volna magát. A legfontosabb feladatát teljesítette a csapat, tavaszi negyedik mérkőzését is megnyerte.

NB II: 27. forduló

Kisvárda Master Good–SZEOL SC 2–1 (1–0)

Kisvárda, 1250 néző, v.: Bogár (Kovács G., Máyer).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Vermes, Vári B. – Lucas, Oláh G. (Minczér, 86.) Horváth A. – Gosztonyi, Horváth Z. (Rajczi, 76.), Cseri T. (Bacsa, 72.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

SZEOL: Leindler – Búrány, Ikonomou, Gál Sz., Fehér I. – Buzási, Vágó L., Ferkó, Nagy R. (Mendebaba, 81.) – Kéri, Mihály D. (Péter A., 66..). Vezetőedző: Zoran Kuntics.

Gól: Vári B. (1–0) a 6., Nagy R. (11-esből, 1–1) a 48., Oláh G. (2–1) az 58. percben

Percek, események

6. perc: Talabér ívelt baloldali szabadrúgásból a túloldalra, ahonnan Fodor Ferenc középre fejelte a labdát, amit Oláh Gergő kotort kapura, Leindler még védett, de a kipattanót Vári Barnabás 3 méterről a kapu közepébe passzolta, 1–0.

25. perc: Fodor Ferenc 20 méteres, ballábas lövését Leindler kiütötte a jobb alsó sarok elöl, a kipattanóért induló Horváth Zoltánt Ikonomu felvágta. A tizenegyesből Horváth Zoltán a jobb alsó sarkot vette célba, de Leindler kiütötte a labdát.

48. perc: Fodor Ferenc húzta vissza a tizenhatoson belül Kérit, a megítélt büntetőből Nagy Richárd a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, amibe Ivancsics is beleért, 1–1.

58. perc: Horváth Zoltán pörgette ki a labdát jobbra, Talabér élesen a kapu elé lőtte, és Oláh Gergő becsúszva, 4 méterről jobbal a kapu közepébe lőtte, 2–1.

Mesterszemmel

Révész Attila: – Sajnálom a közönségünket, hogy a pályánk rossz állapota miatt nem tudjuk megmutatni valós tudásunkat. Rengeteg helyzetet alakítottunk ki, és szünet előtt már magabiztosan kellett volna vezetnünk. Az egyenlítés után sem voltunk türelmetlenek, és ez meghozta a győzelmet.

Zoran Kuntics: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, a kapusunknak köszönhető, hogy nem dőlt el a meccs az első félidőben. Az egyenlítés után felsejlett, hogy lehet keresnivalónk, de megérdemelten nyert a Kisvárda, ha pontot szereztünk volna, az az Isten ajándékának lett volna köszönhető.


Kondás Elemér lesz az edző

Nem véletlen, hogy a Kisvárda utóbbi meccsein rendre feltűnik Kondás Elemér. A vasárnapi bajnokit követő sajtótájékoztatón Révész Attila bejelentette, hogy június 15-től a DVSC korábbi szakvezetője vezetőedzőként Kisvárdán dolgozik tovább. Kérdésünkre Révész Attila elárulta, hogy ez akkor is így lesz, ha történetesen feljutna a csapat, mert a klubnál más jellegű munkát kell majd végeznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!