Sport

2017.04.19. 08:30

Szpari - Kabaréba illő kapott gólok

Nyíregyháza - A futball a Nyíregyháza Spartacus esetében a Budaörs elleni mérkőzés legvégén is büntetett.

Nyíregyháza - A futball a Nyíregyháza Spartacus esetében a Budaörs elleni mérkőzés legvégén is büntetett.

Ha nem lett volna hosszabbítás a Nyíregyháza Spartacus legutóbbi két bajnokiján, vagy ha néhány másodpercet még kihúzott volna gól nélkül az NB II-es futballcsapat, akkor az utóbbi két bajnokiján három ponttal többet szerzett volna.

Ha, ha és volna, volna… Ezek nem játszanak a futballban, így a balmazújvárosi 1–2 és a húsvétvasárnapi, Budaörs elleni hazai 1–1 után tovább tart a Szpari vesszőfutása, immár öt vereség mellett egy döntetlen is tartozik a hat forduló óta tartó nyeretlenségi sorozathoz.

– Az első félidőben gyatrán és gyámoltalanul kezdtünk – mondta a vasárnapi mérkőzést követő sajtótájékoztatón Véber György, a Spartacus vezetőedzője. – Aztán nagy nehezen magunkra találtunk, vezettünk egy-két biztató támadást, de a minőség hiányzott. Lélektanilag fontos pillanatban, közvetlenül a szünet előtt megszereztük a vezetést, ennél jobbkor nem is jöhetett volna a gól. A szünetben próbáltam nyugtatni a játékosokat, az általam vélt hibákat elmondtam nekik, aztán a második félidőben a csapat önmagától beállt védekezni… Ez nem jellemző az általam elképzelt futballra, és a futball ugye büntet. Az pedig csak hab a tortán, hogy két egymást követő mérkőzésen a hosszabbítás utolsó percében kapunk nevetséges, már-már szilveszteri kabaréba illő gólt.

Legközelebb nem az alsóházból, hanem az élcsoportból kap ellenfelet a Szpari, amely vasárnap a harmadik helyen állomásozó, a feljutásért küzdő Soroksár vendége lesz.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!