Sport

2017.05.30. 15:17

Akik nem vakok a focihoz

Nyíregyháza - Tarjányi István egy plakátot meglátva csöppent a pástok világába, ahol egyre sikeresebb.

Nyíregyháza - Tarjányi István egy plakátot meglátva csöppent a pástok világába, ahol egyre sikeresebb.

A Vakok és Gyengénlátók Szabolcz-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete egy nyertes pályázatnak köszönhetően, melyet a Gebnerali a Biztonságért Alapítvány támogatott négy prevenciós programot szervezett az Egész-séker project részeként. Az eseménysorozat záróakkordjaként taretott nyíregyházi előadáson Forgács Szabolcs a Látássérültek Szabadidős Sportegyesületének elnöke lebbentette fel a fátylat a csörgőlabda és az egyre inkább hódító vakfoci rejtelmeiről.

Utóbbi sportágról kiderült, hogy speciális szabályai miatt az olykor beszálló „látók” leginkább csak hátráltatják őket a játékban...

A meghívott vendég, Tarjányi István, az NYVSC kerekesszékes vívója arról mesélt, hogy 2013-ban véletlenszerűen, egy plakátot olvasva cseppent bele a pástok világába. A 18 éves korában, gerincsérülés miatt lebénult fiatalember egyre feljebb kapaszkodik a világranglistán, olyannyira, hogy reménye szerint a következő paralimpián már nemzeti színekben képviselheti az országot.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!