Sport

2017.05.21. 10:05

Sunshine-NyíKSE - Idegenben szerezték meg a bronzhoz szükséges sikert

Nyíregyháza - Eddigi legjobb idényét produkálva harmadik lett a kosárlabda NB II-ben a Sunshine-NyíKSE. A harmadik mérkőzés döntött a bronzérem sorsáról a férfi NB II Keleti csoportjában.

Nyíregyháza - Eddigi legjobb idényét produkálva harmadik lett a kosárlabda NB II-ben a Sunshine-NyíKSE.

A harmadik mérkőzés döntött a bronzérem sorsáról a férfi NB II Keleti csoportjában. A Sunshine-NyíKSE a Debreceni EAC II ellen hazai pályán, az egyenlítéssel megteremtette magának az esélyt, hogy idegenben nyerje meg az egyik fél második győzelméig tartó párharcot.

A DEAC kezdte jobban a minden eldöntő meccset, de a második negyedben fordítani tudott a NyíKSE, majd a nagyszünetet követően újra átvették a vezetést a hazaiak. Ekkor a nyíregyháziak egy 14–0-s etapot produkáltak, aminek köszönhetően az utolsó játékrészt megelőzően tíz pontra nőtt az előnyük. Ekkor kiválóan védekeztek Kovács Tibor tanítványai, támadásban pedig megfontolt döntéseket hoztak, így a befejezésig tovább nőtt az előnyük.

A Sunshine-NyíKSE ezzel az NB II-es bronzéremmel a legjobb idényét zárta, a klub második számú csapata pedig a megyei bajnokságot nyerte.

NB II: Férfiak, Keleti csoport

Debreceni EAC II–Sunshine-NyíKSE 66–82 (25–21, 13–22, 13–18, 15–21)

Sunshine-NyíKSE: Takács M. 19/6, Balogh Bendegúz 1, Balogh A. 8, Farkasinszki G. 11, Horváth B. 9. Csere: Zajácz K. 13/3, Tisza B. 5/3, Asztalos I. 16, Csempesz B., Marin, Balogh Balázs, Földesi N. Edző: Kovács Tibor.

A párharc végeredménye: 2–1 a Sunshine-NyíKSE javára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!