Sport

2017.06.03. 14:20

Adidas-streetballfesztivál - Megküzdöttek egymással és a hőséggel

Nyíregyháza - Ismét nagy sikert aratott a nyíregyházi Kossuth téren megrendezett streetball-fesztivál.

Nyíregyháza - Ismét nagy sikert aratott a nyíregyházi Kossuth téren megrendezett streetball-fesztivál.

Nicsak, a Lakers! Steve Nash, Kobe Bryant és Dwight Howard aranysárga mezébe bújt fiatalok játszottak a centerpályán, mikor éppen a legjobban tűzött a nap a 25. adidas streetball-fesztivál szombati, nyíregyházi állomásán, a Kossuth téren. Ha meg nem haragszanak az ifjak, a játéktudásuk nem ért az NBA-sztárjainak nyomába, de az igyekezetük dicséretes, hogy a sztárklub sztárjainak felsőjében pompáztak, így adtak meg a módját az utcai kosárlabdázás ünnepének.

Odébb egy kis nosztalgiázás a dobóversenyekre specializálódott egykori nagykállói kosarassal, Szabolcsi Attilával. A 2009-es nyíregyházi all star-gálán a profikat is legyőzte tripladobásban, így aztán címvédőként a következő évi eseményen is ott lehetett a fővárosban, és nem is hiányzott neki sok az ismétléshez. Az ügyességi játékok ezúttal is roppant népszerűek voltak az indulók között, a slusszpoént a zsákolóverseny jelentette.

Közben a pályákon ádáz a küzdelem az ellenfelekkel és a meleggel is, már a végéhez közelít a program, amikor a Face Team akrobatikus bemutatóját is megcsodálhatják az érdeklődők. Egyes korosztályokban több, másokban kevesebb a nevező, így változó, hogy milyen úton is lehetett eljutni a szeptemberi országos döntőig, amelyet szokás szerint a Városligetben rendeznek majd. Az ünnepi viseletet, a kosaras mezt ott is magukra ölthetik majd az odáig eljutottak. Legyen az a Lakers-címeres vagy csak egy sima atléta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!