Sport

2017.06.10. 09:25

Csinosan, szépen, eredményesen

Nyíregyháza - A nyíregyházi Elek Nikoletta junior Európa-bajnoki címet szerzett Tenerifén.

Nyíregyháza - A nyíregyházi Elek Nikoletta junior Európa-bajnoki címet szerzett Tenerifén.

Megérte! Mármint a sok lemondás, a rengeteg edzés. A nyíregyházi Elek Nikoletta a Tenerifén rendezett fitnesz-Európa-bajnokságon a felnőttek mezőnyében negyedik helyen végzett, míg a juniorok között a kontinens legjobbjának választotta a szakavatott zsűri.

Tizenöt hét diéta

Nem mellesleg az ifjú hölgy felettébb erőltetett menetben „közlekedett” tavasszal, egymást érték a fellépések – szép sikerekkel.

– Erre a szezonra már januárban elkezdtem a felkészülésemet, és tizenöt hét diéta után volt az első versenyem Debrecenben, az Energym Grand Prix, ahol első lettem – szolgált részletekkel Elek Nikoletta. Ezután minden hétvégére jutott feladat. Következő alkalommal a Bodysport Kupán szerepeltem, ott negyedik helyezést értem el. Rá egy hétre tartották Nyíregyházán a WBPF magyar bajnokság és Eb-kvalifikációs eseményt, itt már két kategóriában neveztem. Juniorban első, felnőttben második lettem. Innen Bécsbe utaztam, az Ausztria Kupára. Ezen a felnőtt kategóriában győztem, a junioroknál pedig holtverseny alakult ki az első helyen, így szórás alapján én lettem a második.

Elek Nikoletta természetesen a spanyolországi kalandra tartogatta a csúcsformát. Nem hiába.

Pihenés után gőzerővel

– A tenerifei Európa-bajnokságon tizenhét ország vett részt, köztük huszonkilenc magyar induló. Ez volt a szezonom fő versenye. Itt szintén két kategóriában indulhattam, a felnőttben lecsúsztam a dobogóról, de a juniorok mezőnyében sikerült győzni. Most jön néhány hét pihenés, de júliusban ismét gőzerővel készülök, mert már október elején rendezik a világbajnokságot!

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!