Sport

2017.06.20. 18:00

Papp Klaudiáék a nyolc között

Nyíregyháza - A magyar 3x3 kosárlabda válogatott mindkét keddi meccsét megnyerte, így továbbjutott csoportjából.

Nyíregyháza - A magyar 3x3 kosárlabda válogatott mindkét keddi meccsét megnyerte, így továbbjutott csoportjából.

A németek ellen játszotta a kulcsmeccset a nyolc közé jutás szempontjából a magyar női válogatott a 3x3 világbajnokságon. A franciaországi Nantes-ben nem remegett meg az első helyen kiemelt magyarok keze, és 20–6-ra legyőzték az első két meccsét megnyerő ellenfelet.

A Nyíregyházi Kosársuli irányítóját, Papp Klaudiát bevető válogatott a keddi második meccsén hozta a kötelezőt, 21–6-ra győzött Kazahsztán ellen, és ezzel eldőlt, hogy a csoport második helyén végezve bejutott a legjobb nyolc közé. Papp Klaudia a két mérkőzésen hat pontot szerzett, így a világbajnokságon 16 egység áll a neve mellett. A magyarok legeredményesebb játékosa Bozóki Bettina, aki 31 pontjával kedden kora este vezette a vb „góllövő-listáját”. A negyeddöntőben a mieink a D csoport első helyezettjével találkoznak, hogy az Argentína, Olaszország vagy Csehország lesz-e, az csak kedden a késő esti órákban derül ki. Papp Klaudiáék szerdai mérkőzése 16.40-kor kezdődik majd Nantes-ban.

3x3 világbajnokság

Nők

A csoport

A keddi eredmények: Magyarország–Németország 20–6, Oroszország–Kirgizisztán 22–4, Oroszország–Németország 20–7, Kazahsztán–Kirgizisztán 19–4, Magyarország–Kazahsztán 21–6.

A csoport végeredménye: 1. Oroszország 4 győzelem/0 vereség, 2. Magyarország 3/1, 3. Németország 2/2, 4. Kazahsztán 1/3, 5. Kirgizisztán 0/4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!