Sport

2017.06.30. 18:06

Wimbledon - Babos az ötödik, Fucsovics a 16. kiemelt ellen kezd egyesben

Budapest/London - Babos Tímea az ötödik helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki, Fucsovics Márton pedig a 16.-ként rangsorolt luxemburgi Gilles Müller ellen játssza első mérkőzését egyesben a hétfőn kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

Budapest/London - Babos Tímea az ötödik helyen kiemelt dán Caroline Wozniacki, Fucsovics Márton pedig a 16.-ként rangsorolt luxemburgi Gilles Müller ellen játssza első mérkőzését egyesben a hétfőn kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságon.

A füves pályás Grand Slam-tornán pénteken készítették el a sorsolást, és - a viadal honlapja alapján - egyik magyar játékosnak sem volt szerencséje.

A 26 éves Caroline Wozniacki korábban vezette a világranglistát, jelenleg hatodik helyen áll, míg Babos a 42. A magyar játékos honlapja szerint a rivális eddig 25 WTA-versenyt nyert egyesben, 2009-ben és 2014-ben döntős volt a US Openen. Wimbledonban 2009-ben, 2010-ben, 2011-ben, 2014-ben és 2015-ben is bejutott a 16 közé, tavaly viszont az első fordulóban búcsúzott az orosz Szvetlana Kuznyecova ellenében. Wozniacki idén döntős volt Dohában, Dubajban és Miamiban, az Australian Openen a harmadik fordulóig, a Roland Garroson pedig a negyeddöntőig jutott, szombaton pedig döntőt vív Eastbourne-ben.

"Caro személyében egy topjátékost kaptam ellenfélnek. Jó játékos és mostanában nagyon jól játszik. Valószínűleg egy nagy pályán lesz a mérkőzés" - nyilatkozta honlapján Babos, hozzátéve, úgy megy majd fel a pályára, hogy nincs veszítenivalója, de mindenképpen jó meccset akar játszani.

"Szeretem Wimbledont, hiszen jó emlékeim vannak erről a versenyről" - utalt a 24 éves magyar játékos arra, hogy párosban kétszer is a fináléig jutott az All England Clubban.

Az észak-angliai Ilkleyben rendezett múlt heti tornát megnyerő, és ezzel szabadkártyához jutó Fucsovics Márton vetélytársa a 34 éves Müller lesz a 64 közé jutásért. A rivális jelenleg a 26. a világranglistán - Fucsovics a 107. -, és pályafutása során két tornát nyert, mindkettőt idén, előbb Sydneyben, majd a hollandiai s-Hertogenboschban, utóbbit füvön.

Babos Tímea párosban is érdekelt lesz Wimbledonban, a cseh Andrea Hlavackovával alkotott duójukat a negyedik helyen emelték ki.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!