Sport

2017.08.26. 09:33

Revansot vehet Tallinnért

Nyíregyháza - Diszkoszvetésben Szikszai Róbert selejtezőcsoportját megnyerve jutott be a döntőbe a tajvani universiadén.

Nyíregyháza - Diszkoszvetésben Szikszai Róbert selejtezőcsoportját megnyerve jutott be a döntőbe a tajvani universiadén.

Selejtezőcsoportját megnyerve, összesítésben a második helyen jutott a férfi diszkoszvetés döntőjébe Szikszai Róbert a 29. nyári universiadén, Tajpejben. A Nyíregyházi Egyetem hallgatója, a Nyíregyházi Spotcentrum versenyző a román Alin Alexandre Firfirica (61.98) és az amerikai Reginald Louis Jagers III (60.43) mellett a harmadik olyan versenyző volt a mezőnyben, aki elérte a hatvan méteres selejtezőszintet.

Szikszai Róbert 56.16 méteres dobással kezdett, amivel csoportjában a második helyen állt. Utóbb kiderült, már azzal az eredménnyel is a legjobb tizenkettő között végzett volna, vagyis a döntőbeli helye biztosított volt, de nem ártott javítani. És Kerekes László tanítványa ezt megtette: előbb 56.64, majd 61.01 méter következett. Utóbbi eredménnyel megnyerte a csoportját, a teljes mezőnyt nézve pedig a második lett, csak az a Firfirica előzte meg, aki két éve a tallinni U23-as Európa-bajnokságon aranyérmes lett, miközben Robi a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

A versenyszám döntőjét hétfőn rendezik, két magyarral, hiszen az 59.47 métert teljesítő Huszák János is finalista lett, a negyedik legjobb eredménnyel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!