Sport

2017.08.23. 08:48

Szpari - Egymás ellen fociznak az egykori csapattársak

Nyíregyháza - A szerdai találkozón a Soroksár lesz a Szpari vendége, Hermány Bence védi a hazaiak kapuját.

Nyíregyháza - A szerdai találkozón a Soroksár lesz a Szpari vendége, Hermány Bence védi a hazaiak kapuját.

Az őszi szezon legpikánsabb meccsére készül a Nyíregyháza Spartacus. Szerdán az a Soroksár lesz a vendég, amelyben exszparisták is játszanak, a nyíregyháziak jelenlegi szakmai stábjában és játékoskeretében pedig még többen éppen a vendégektől érkeztek. Az előző szezonban még Lucsánszky Tamás dirigálta a szerdai ellenfelet, amelynek Lipcsei Péter a vezetőedzője.

A huszonharmadik kerületiek két döntetlen és egy hazai vereség után legutóbb a Budaörs ellen megszerezték első győzelmüket. A Szpari a negyedik körben kikapott Dorogon, így itt a lehetőség a csorba kiköszörülésére.

– Igaz, a soroksáriak gyengébben kezdtek, ám ebből nem szabad kiindulni – kezdte egykori csapata elleni beharangozóját Lucsánszky Tamás, a Nyíregyháza Spartacus vezetőedzője. – Minden mérkőzés más, minden csapat játéka hétről hétre változik, a pillanatnyi formák döntenek. Információim szerint remek szakmai munka jellemzi a soroksáriakat, és sokkal jobb csapatot alkotnak, mint azt az eddigi eredmények tükrözik.

– Stílusos, jó csapat érkezik hozzánk, nagyon sok egykori játékosom, kollégám, sportbarátaim érkeznek, akikkel jó volt együtt dolgozni. Emiatt talán a meccs előtti feszültség más bennem, de ugyanúgy készültem, készültünk, mint bármelyik másik csapat ellen. Remélem, tanultunk a dorogi mérkőzésből és itthon tudjuk tartani a három pontot.

Változás a hazai kapuban

Az egykori társak közül hiányozni fog Jova Levente, a soroksáriaktól igazolt kapus Dorogon részleges izomszakadást szenvedett, helyére Hermány Bence fog állni. Az előző bajnokságban a soroksáriak csak a hajrában szálltak ki a feljutásért versengők közül.

A két együttes őszi, nyíregyházi meccsén Rudolf Gergely (15. perc) révén a Szpari vezetett, ám a szünet után Gyepes Gábor (68.) egyenlített. Az áprilisi, soroksári meccsen Rudolf Gergely (66.) ismét a kapuba talált és az ő gólja döntötte el a három pont sorsát.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik