Sport

2017.09.09. 17:54

Nem lett volna értelme Fucsovicsnak kockáztatni

Nyíregyháza - Fucsovics Márton az elődöntőben gödörbe lépett, és végül nyert gém nélkül adta fel a mérkőzést.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton az elődöntőben gödörbe lépett, és végül nyert gém nélkül adta fel a mérkőzést.

A péntek késő estébe torkolló, és végül Fucsovics Márton (117. a világranglistán) által megnyert Balázs Attila (167.) elleni teniszhorror után már szombat kora délután pályára kellett lépnie a nyíregyházi teniszezőnek a genovai ATP-challengerverseny (127 ezer euró, salak) elődöntőjében, mert kora estére rossz időt jósolták, így a szervezők előrehozták a programot.

Marci láthatóan fáradtan mozgott a görög Sztefanosz Cicipasz (161.) ellen, ráadásul 2:0, 30–30-as állásnál labdamenet közben elesett, és a térfélcserénél ápolást kért. Az első szettet úgy vesztette el 6:0-ra, hogy neki négy, ellenfelének három bréklabdája volt, csak amíg a magyar játékos egyiket sem használta ki, addig a görög mind a hármat.

A másodikban sem változott a játék képe, 1:0-ra, és Marci adogatása közben 40–0-re vezetett Cicipasz, amikor a hétfői világranglistán a 113. helyre várható éljátékosunk odasétált a hálóhoz, és feladta a kilátástalannak látszó küzdelmet.

– Nagyon rossz volt a pálya talaja, tele gödrökkel, az egyikbe beleléptem, kifordult a bokám, és elestem – elevenítette fel a történteket Fucsovics Márton. – Szerencsére semmi komoly, de mivel nem akartam kockáztatni, hogy rásérüljek, ezért inkább feladtam a mérkőzést.

Marci a döntés meghozatalakor már az oroszok elleni Davis-kupa-mérkőzést is szem előtt tartotta, a pénteken kezdődő budapesti párharcnak a világcsoportba jutás lesz a tétje.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!