Sport

2017.10.25. 11:33

Felföldi Szabolcs magyar bajnok!

Balkány - A balkányi reménység a diák I. korcsoportban ért a csúcsra, a döntőben tusgyőzelmet aratva.

Balkány - A balkányi reménység a diák I. korcsoportban ért a csúcsra, a döntőben tusgyőzelmet aratva.

Birkózó a diák I-es országos bajnoki döntőt rendeztek Szentesen. Ezzel egy időben a kadett korosztály fináléi zajlottak a kecskeméti sportcsarnokban. Megyénkből a Nyírsport SE színeit képviselő Nagy Levente diák I +85 kilogrammban, míg a Cellspan Balkány SE versenyzői Felföldi Szabolcs diák I 46 kg-ban, Uri Sándor 69 kg-ban indult harcba a bajnoki címért, míg Gilányi Alex a kadett 50 kg-osok között küzdött az aranyért.

Nagy Levente az első mérkőzésén vigaszágra került és itt is vereséget szenvedett. Uri Sándornak sikerült a vigaszági mérkőzés, ám a bronzmeccsen alulmaradt, így az ötödik helyen végzett. Szintén pontszerző, ötödik helyen zárt Gilányi Alex. Mindeközben Felföldi Szabolcs egyeneságon a fináléig menetelt, ahol tusgyőzelemmel szerezte meg a magyar bajnoki címet.

Eközben a két megyei csapat reménységei újabb felkészítő versenyen vettek részt Tiszacsegén, egészen pontosan a Cserkész Kupán. A Nyírsport SE négy, a Cellspan Balkány SE három tehetséggel nevezett a rendezvényre és mindannyian a dobogóra állhattak.

KM

Birkózás

Diák I korcsoport, magyar bajnokság

46 kg: 1. Felfoldi Szabolcs(Cellspan Balkány SE). 69 kg: 5. Uri Sándor (Cellspan Balkány SE)

Kadett magyar bajnokság

50 kg: 5. Gilányi Alex(Cellspan Balkány SE)

Cserkész Kupa, Tiszacsege

Gyermek I. 29 kg: 3. Vágner Patrik (Nyírsport SE)

Diák II. 26 kg: 3. Harangi Roland (Cellspan Balkány SE). 38 kg: 2. Oláh Márton (Nyírsport SE). 46 kg: 2. Jeles Antal (Nyírsport SE). 54 kg: 2. Uri István (Cellspan Balkány SE)

Serdülő. 46 kg: 2. Nagy József (Cellspan Balkány SE). 54 kg: 1. Gönczi Tamás (Nyírsport SE)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!