Sport

2017.10.06. 13:05

Max mindig a maximumra törekszik

Máriapócs - Az osztrák pilóta is nagyon kíváncsi a RabócsiRing új pályavonalára.

Máriapócs - Az osztrák pilóta is nagyon kíváncsi a RabócsiRing új pályavonalára.

A versenyzők részéről óriási az érdeklődés a hétvégi máriapócsi ralikrossz­verseny iránt. Az országos bajnokság, a Közép-európai Zóna Trófea és az országos amatőr sorozat soros körének legnagyobb durranását az új pályavonal jelenti. A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen megnőtt az aszfaltburkolat hossza, emiatt módosult a pályavonal, hosszabb lett a jokerkör. Múlt vasárnap több mint hetven pilóta volt kíváncsi az új pályavonalra.

A leginkább várt küzdelmet a Supercars kategóriában várják a szurkolók. Itt az Eb-bronzot szerző Kiss Pál Tamás (Peugeot 208) és a kontinensviadalon szintén indult Kára Tamás (Audi A1) küzdelme ígér csemegét. A magyar mezőnyben is vannak még remek pilóták, de a párviadalból hármas csapat lesz, hiszen mikor kiderült, hogy elkészült az új pályavonal, bejelentkezett az osztrák Max Pucher is.

A bécsi pilóta tavaly is volt már a RabócsiRingen és idén a húsvéti fordulón már bemutatkozott egy második hellyel. Tavaly indult világbajnoki futamokon, most nem ám ott volt a versenyeken, mert az övé a World RX Team Austria, a sorozat egyik csapata. A hírek szerint a máriapócsi versenyen az egyik csapattag, a korábban DTM-bajnok Timo Schneider autójával, egy fantasztikus Ford Fiestával fog indulni.

A vébén csapatvezető volt

– A legfontosabb az volt, hogy minél több versenyen tudjak indulni, és azokon minél eredményesebben tudjak szerepelni – kezdte Pucher lapunk érdeklődésére. – Nem lehetek elégedetlen, hiszen nagy előnnyel nyertem meg az osztrák és cseh nemzeti bajnokságot, és a máriapócsi eredménytől függetlenül a Zóna Trófeában is az élen végzek. A legnehezebb az volt, hogy az osztrák bajnokság és a világbajnokság futamainak menetrendjét össze tudjam egyeztetni, hiszen a vébén a csapatom szerepelt.

Fantasztikus a pálya

– A máriapócsi pálya fantasztikus! – folytatta a remek pilóta. – Először nem voltam biztos benne, hogy indulni akarok RabócsiRingen, ám amikor megláttam a változtatások képeit, úgy döntöttem: menni akarok! Azt tudni kell, hogy megvásároltam a fuglaui versenypályát. Újjá fogom építeni, hogy ugyanolyan különleges és izgalmas pálya legyen, a mint máriapócsi. Egyébként nagyszerű, hogy egyre több új trendű ralikrosszpálya épül Európában.

– Mit szeretnék a hétvégi futamokon? Elsősorban jól érezni magam, és hogy remek, izgalmas versenyben megküzdjek a dobogós helyekért Kiss Pál Tamással és Kárai Tamással – így a szimpatikus versenyző.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!