Sport

2017.10.27. 12:21

Nyírbátori FC - A meccsen majd minden kiderül

Nyírbátor - A győzelemre törő Nyírbátori FC a saját bőrén tesztelheti le, hogy mitől olyan jó az ESMTK.

Nyírbátor - A győzelemre törő Nyírbátori FC a saját bőrén tesztelheti le, hogy mitől olyan jó az ESMTK.

Azt tavaly óta tudjuk, hogy a Nyírbátori FC képes úgy szerepelni, mint az utóbbi két meccsen, amikor a kilenc szerzett góljára csak hárommal válaszoltak az ellenfelek (a Tállya és a Debreceni EAC), no de mitől ilyen jó az ESMTK? Az NB III-ban szereplő bátoriak vasárnapi ellenfele a listavezető Monortól mindössze két ponttal lemaradva a második helyen áll a Keleti csoport tabelláján, hazai pályán eddig mind a hat mérkőzését megnyerte. Ezt a sorozatot kellene valahogy megszakítania az utóbbi két találkozón hat ponttal gazdagodó NYFC-nek.

– Hogy mitől olyan jó az ESMTK, nem tudjuk, de vasárnap ki fogjuk deríteni – válaszolta Ambrusz Árpád, a nyírbátoriak edzője. – Kíváncsian várom a mérkőzést, mert azok a csapatok tudnak ilyen jó pozíciót elfoglalni a tabellán, amelyek képesek tartósan jól szerepelni, az ESMTK a jelek szerint ilyen. Ugyanakkor a mi jelenlegi hatodik helyezésünk sem mutat rosszul, de nem mondtuk le arról, hogy előrébb lépjünk, de mögöttünk is nagy a tülekedés.

Jó pályán játszhatunk egy remélhetőleg jó mérkőzést, hiszen két remek formában lévő csapat találkozik egymással.

Az erzsébetiek tizenegy mérkőzésen mindössze tizenegy gólt kaptak, de abból nyolcat két találkozón, hiszen a második körben az azóta sereghajtó Tállya három nullra, egy hónapja pedig a Salgótarján öt egyre győzte le. Otthon viszont mindössze egyszer rezdült a hálójuk, úgyhogy arra készülünk, hogy stabilan védekező csapattal találkozunk. Mi nem szeretnénk engedni az elveinkből, ugyanazt a bátor játékot várom a csapattól, ami általában jellemez bennünket. És persze amellett, hogy futballozunk egy jót, szeretnénk nyerni is.

Müller Zsolt és Fenyőfalvi Csaba után megvan a harmadik bátori labdarúgó, akit műteni kell, Fekete Tamásnak porcproblémák miatt kell a kés alá feküdnie. Terdik Zsoltnak a bokaszalagja sérült meg, így ő várhatóan két hetet pihen, míg Vámos Márknak a dereka rakoncátlankodik, így hiányzói most is lesznek a csapatnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!