Sport

2017.12.06. 20:47

A város mindig híres volt sportjáról

Nyíregyháza - Senki nem távozott üres kézzel a Nyíregyházi Sportcentrum hagyományteremtő évzáró ünnepségéről.

Nyíregyháza - Senki nem távozott üres kézzel a Nyíregyházi Sportcentrum hagyományteremtő évzáró ünnepségéről.

Közel nyolcszáz gyerek a küzdőtéren, szülők a nézőtéren, elöljárók a színpadon. A végén pedig a korosztályoktól független dalos pacsirta, Opitz Barbara hangja zengett a Continental Arénában. Ott, ahol a Nyíregyházi Sportcentrum hagyományteremtő évzáró ünnepségét tartották. Mégpedig dr. Szabó Tünde sportért felelős államtitkár és dr. Kovács Ferenc polgármester és persze, sokan mások jelenlétében.

A házigazda szerepkört betöltő Kósa Árpád, a Sportcentrum ügyvezetője arról beszélt, hogy az egykori Nyírsuli mára felnőtt, de nem elég nagynak lenni, azt meg is kell mutatni. Elvégre van mire büszkének lenni, idén 237 érmet szereztek az egyesület színeit képviselő versenyzők a kiemelt jelentőségű országos viadalokon.

Az ünnepélyes eseményen a legeredményesebb sportolókat, a bajnokokat külön díjazták – egyébként senki nem távozott üres kézzel.

Dr. Kovács Ferenc gratulált az elért eredményekhez, megköszönve a szülők hathatós támogatását. Egyben megerősítette, hogy néhány hét múlva átadják az új jégpályát Nyíregyházát, míg márciusban elkezdődik a városi uszoda építése. Elárulta, gyakran felteszi magának kérdést: „Megéri ennyi pénzt erre áldozni? Ha itt most szétnézek, igen!”

– Nyíregyháza mindig híres volt a sportjáról, az egyéniségeiről, a fiatal tehetségeiről – üdvözölte a megjelenteket dr. Szabó Tünde. – Mindez igazolja, hogy a kormány jóvoltából indított programok elérték céljukat, az elmúlt öt esztendőben például talán megtriplázódott az igazolt sportolók száma. A város mindig is támogatta a sportot, akárcsak a felelős magyar vezetés, ami a jövőben sem lesz másként! Én is csak gratulálni tudok az eredményekhez.

Immár irányt mutató grafikon is jelzi a csarnok keleti oldalának falán a 2017-es „össztermést”, vagyis a begyűjtött medálok mennyiségét: speciális számítás alapján 257 centiméteres magasságot kell megugrani jövőre a Sportcentrum titánjainak.

- KM-KT -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!