Sport

2018.01.23. 11:25

Minden szinten megmérettetés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kisvárdán és Gyulaházán rendezik a 3. HUN-IOR nemzetközi utánpótlás torna mérkőzéseit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Kisvárdán és Gyulaházán rendezik a 3. HUN-IOR nemzetközi utánpótlás torna mérkőzéseit.

Kézilabda. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda-szövetség szervezésében ismét megrendezik, immár harmadik alkalommal a HUN-IOR nemzetközi utánpótlás tornát. A hét végi esemény (január 26-28) helyszínei Kisvárda és Gyulaháza, előbbi város sportcsarnokában rendezik a vasárnapi finálékat.

– Sportosan indul az év, ráadásul fényes sikerrel: Fucsovics Márton történelmi jelentőségű szerepléséhez innen is gratulálunk – tért ki a nyíregyházi teniszező valóban nem mindennapi teljesítményre Baracsi Endre, a megyei közgyűlés alelnöke, aki a folytatásban természetesen rátért a sajtótájékoztató aktuális témájára. – Harminc csapat, több mint ötszáz ifjú kézilabdázóját vonultatja fel a rendezvény, amelyen a magyarok mellett szlovák, román és ukrán fiatalok mutatják meg magukat. Akadnak visszatérő és új együttesek a tornán és fontos tényező, hogy a tehetségek versenyhelyzetben bizonyíthatnak, az utánpótláskorú játékosok számára fejlődési lehetőséget jelent a mérkőzéssorozat.

A négy korosztály számára meghirdetett kupaküzdelemben a lányoknál a Kisvárda, valamint a nyíregyházi Kölcsey, míg a fiúknál a várdai együttes mellett a Nyíregyházi Sportcentrum lép színre. No meg az elmaradhatatlan szereplők – a játékvezetők. Mindez azért hangsúlyos, mert a megyei szervezet égisze alatt évek óta „futó” JUMP programban jónéhány fiatal sípmester képzését felügyelik.

– A játékvezetőknek ugyancsak megmérettetést jelent a torna, a mentorok például nyolc-tíz mérkőzésen tekinthetik meg ténykedésüket, ami nagyban segíti megítélésüket – taglalta dr. Tordai-Vágó Ilona a megyei szövetség főtitkár asszonya.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!