Sport

2018.04.19. 08:50

A legjobb négy között végeztek a „deákok”

Fehérgyarmat - A szatmáriak a bronzmeccsen ezúttal sem bírtak a régi „mumussal”.

Fehérgyarmat - A szatmáriak a bronzmeccsen ezúttal sem bírtak a régi „mumussal”.

Balatonfüreden rendezték a „B” kategóriás kézilabda diákolimpia országos döntőjét, amelyen a 16 csapat szerepelt, köztük a megyei színeket a lányoknál immár sorozatban hetedik alkalommal képviselő fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium együttese. Az előző tanévben elért eredmény alapján a sorsolásnál kiemelést élveztek a szatmáriak, akik a csoportmeccsek során a Zalaegerszeget, Balatonalmádit és a Debrecent is egyaránt legyőzték, az elődöntőben pedig a régi „mumussal”, a budai Ciszterci Gimnáziummal találkoztak. Összességében ötödször, a legjobb négy között harmadszor mérkőzött meg egymással a két gárda – a négygólos vereség dacára emelt fővel jöhettek le a pályáról a gyarmati lányok. A bronzmérkőzésen a pihentebb Bonyháddal szemben maradtak alul a „deákok”, így a negyedik helyet szerezték meg.

– A lányok az egész tornán szívüket-lelküket beleadva kézilabdáztak, és mindent megtettek, hogy a lehető legjobb helyen végezzen a csapat – értékelte a látottakat Széles Zoltán a csapat felkészítő testnevelője.

Az eredmény hirdetésen hatalmas öröm érte a csapatot, az országos döntő legjobb kapusának a Fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium és Kollégium tanulóját, Filep Fatime Kincsőt választották!

Névsor

A fehérgyarmati csapat tagjai: Badar Judit, Badar Lilla, Filep Fatime Kincső, Filep Fanni Kiara, Kun Ágnes, Lukács Vivien, Némethi Vanda, Máté Gréta, Somlyai Liza, Juhos Petra, Görbe Dorina, Tárnok Gabriella.

KT

Ezek is érdekelhetik