Sport

2018.04.13. 20:03

Kisvárda Master Good SE - Gólszegénység miatt vereség

Kisvárda - Siófokon szakadt meg a kisvárdai kézilabda-csapat szép győzelmi sorozata.

Kisvárda - Siófokon szakadt meg a kisvárdai kézilabda-csapat szép győzelmi sorozata.

Siófokon ősztől nagy dobásra készülnek, hogy mekkorára is, arról már a Kisvárda Master Good SE elleni pénteki női NB I-es meccsen is ízelítőt kaptunk. Az új létesítmény extra, a bemutatás is csili-vili volt, a szünetekben is van, ami lekösse a közönség figyelmét.

Megilletődötten kezdett a Kisvárda, ezt kihasználva három góllal lépett meg a házigazda. A játékvezetők többször elvették a labdát a vendégektől, a Siófok meg úgy hagyott ki három hetest, hogy a várdai kapusoknak egyet sem kellett védeniük: egyet Aszma al-Gaui „időn túl” lőtt el, egyet ugyanő a lécre vágott, a kettő között meg Camille Aoustin a vonalra lépett.

Vlatko Djonovics, a vendégek edzője idővel Orbán Adriennt be-, az exsiófoki Triscsuk Krisztinát lecserélte, de Marina Dmitrovics elkapta a fonalat, így egyenlített a Várda. Sőt, Karacs Jázmin szemtelen ejtésgóljával (ami a harmadik volt a brazil világbajnok Samira Rochát helyettesítő szélsőtől) vezetett a Várda, miközben a Siófok az iramdiktálás közben a saját vesztébe rohant, hiszen rendre eladta a labdát.

Tamara Radojevics találatával kétgólos előnnyel ment szünetre a KKC, a második félidő eleji Marija Hakunova-találat pedig már zsinórban az ötödik vendéggól volt. Aztán elzárta a gólcsapot a Várda, pontosabban elzáratták vele, mert négy egymást követő támadásnál is elvették tőle a labdát. A Siófok egyenlített, Djonovics a pályán tombolt, kétperces kiállítással büntették a csapatát. Teljesen elbizonytalanodott a vendégek támadójátéka, a 14. és a 15. góljuk között 14 perc telt el, mialatt a Siófok hatot lőtt.

Innen is volt visszaút, de az egyenlítés után megint meglépett kettővel a Siófok. Triscsuk első gólját szerezve szépített, majd még két lehetősége volt pontot mentenie a Kisvárdának, de Orbán ziccerből a kapufát találta el, majd az újabb Triffa Ágnes-védés után Radojevics tíz másodperccel a vége előtt betörésből mellé lőtt – gólszegény meccsen ért véget a szép sorozat.

NB I, női: 20. forduló

Siófok KTC–Kisvárda Master Good SE 19–18 (10–12)

Siófok, 1100 néző, v.: Felhő, Öcsi.

Siófok: Dedu – Böhme 2/1, Geiger 3, Ferenczy 3, Jezic 1, Maibom 1, Aoustin 2. Csere: Szemerey (kapus), Mazák-Németh, al-Gaui 4/1, Such 3. Edző: Lars Rasmussen.

Kisvárda: Dzsukeva – Katona F., Umanec, Hakunova 3, Milanovic-Litre 1, Triscsuk 1, Radojevics 5/2. Csere: Triffa (kapus), Karacs 3, Szabó V., Orbán A., Dmitrovics 5. Edző: Vlatko Djonovics.

Az eredmény alakulása, 6. perc: 2–2, 10.: 5–2, 21.: 7–7, 24.: 10–8, 31.: 10–13, 34.: 11–14, 47.: 17–14, 50.: 17–17, 55.: 19–17.

Kiállítások: 6, illetve 8 perc. Hétméteresek: 5/2, illetve 2/2.

Mesterszemmel

Lars Rasmussen: – A rengeteg nehézségen közösen tudtunk úrrá lenni. Nem volt szép mérkőzés, de a lényeg, hogy nyertünk az utóbbi három hónapban veretlen Kisvárda ellen.

Vlatko Djonovics: – Ez az első vereségünk az elmúlt tíz meccsen, nem túl jó érzés… Védekezésben jók voltunk, de támadásban sok hibát vétettünk, a játékvezetőkről pedig inkább nem beszélnék.

Ezek is érdekelhetik