Sport

2018.04.22. 08:17

Még csak hó sem várható

Budapest - Sok minden változott tavaly óta Fucsovics Márton és a hétfőn kezdődő budapesti verseny körül.

Budapest - Sok minden változott tavaly óta Fucsovics Márton és a hétfőn kezdődő budapesti verseny körül.

A februári Hungarian Challenger után újra hazai körülmények között, Budapesten versenyezhet Fucsovics Márton. A világranglistán karriercsúcsot jelentő 59. helyen álló nyíregyházi teniszező ezúttal az 501 345 euró összdíjazású ATP-250-es tornán szerepel a Kopaszi-gáton, ott, ahol szeptemberben az oroszok elleni Davis-kupa mérkőzésen a mieink Marci vezérletével harcolták ki a világcsoportba jutást.

– Mindig elmondom, hogy nagyon szeretek itthon versenyezni, hiszen egész évben egyedül, illetve edzőmmel járom a világot, Budapesten pedig sokan kijönnek buzdítani, így aztán számomra nem teher, hanem igazi dopping a hazai pálya – nyilatkozta lapunknak Fucsovics Márton. – Tavaly óta sok minden változott ennek a versenynek a kapcsán, új a helyszín, akkor még a hó is esett, most jó lesz az idő, egy éve szabadkártyával kerültem a főtáblára, most kiemelt leszek. Egy évvel ezelőtt egy meccset nyertem meg, most szeretnék több kört menni.

A sorsolás alapján erre minden remény megvan, hiszen az első fordulóban selejtezőből érkező teniszező lesz Marci ellenfele (valószínűleg kedden), aztán a Maximilian Marterer (német, 73.)–Viktor Troicki (szerb, 70.) mérkőzés győztese következhet. Velük nemrégiben játszott Marci, a szerbet Indian Wellsben legyőzte, a némettől Miamiban – szoros meccsen – kikapott. A negyeddöntőben pedig jöhet az első helyen kiemelt francia Lucas Pouille (11.).

– Szerettem volna jobban szerepelni az eddigi salakpályás tornáimon, erre minden esélyem megvolt, hiszen Márrakesben és Monte-Carlóban is nyerhető meccsen veszítettem – így Marci. – A legutóbbi, Daniil Medvegyev elleni vereségemet különösen sajnálom, meg is viseltek a történtek. De csak addig, míg másnap újra ütőt ragadtam, és egy edzésen ütöttem ki magamból a történteket. A játékommal nincs baj, viszont a legutóbbi négy meccsemet elveszítettem, bízom benne, hogy a közönség segítségével kikecmergek ebből a hullámvölgyből.

Marci párosban is indul, honfitársával, Balázs Attilával együtt a közelgő Davis-kupa-meccsekre is hangolódhatnak, és a Fabrice Martin, Purav Raja (francia, indiai) duó ellen lépnek pályára.

- BT -

Ezek is érdekelhetik