Sport

2018.05.15. 09:13

Hátrányból fordítós hétfő este

Csenger, Nyírgyulaj - Az osztályozót vívó nyírbátoriak egy, a hazai pályától búcsúzó csengeriek két találatnyi mínuszról álltak talpra.

Csenger, Nyírgyulaj - Az osztályozót vívó nyírbátoriak egy, a hazai pályától búcsúzó csengeriek két találatnyi mínuszról álltak talpra.

Nem érheti szó a ház elejét. A csengeriek kétgólos hátrányban is úgy küzdöttek hétfőn este, mintha az életük múlott volna rajta. Pedig elég volt a tabellára és a sorsolásra pillantani ahhoz, hogy az NB II Keleti csoportjának felsőházi rájátszásában szereplő szatmári csapat bizony aligha mozdulhat el a hatodik helyről.

Az MVFC Berettyóújfalu II tehát 2–0-ra vezetett, ráadásul már nem lehetett a pályán a titkon a gólkirályi címben is reménykedő, legutóbb triplázó Gaál Krisztián, akit az első félidő utolsó percében kiállítottak, a kétperces kisbüntetés a második játékrészre is áthúzódott, Gaál pedig nem térhetett vissza a pályára.

Mégis sikerült fordítani, amiben elévülhetetlen érdemei voltak a nemrégiben kinevezett két játékos-edzőnek, az egyaránt gólt szerzett Pankotai Istvánnak és Balogh Árpádnak – utóbbi 43 másodperccel a vége előtt szerezte meg a csengeriek győzelmét érő találatot, amelyért kapusát lehozva, öt mezőnyjátékossal támadott a csapat. Ami után a Csenger Futsal Fanatics olyan ünneplésben részesítette a csapatot, amilyet csak a Benevento szurkolótáborától lehetett látni, midőn az olasz futballcsapat már kiesőként, de győzelemmel búcsúzott az élvonalból.

A Nyírbátori SC lépett egyet afelé, hogy hasonló élményekben legyen része. A harmadosztálynak megfelelő regionális bajnokság győzteseként a bátoriak oda-visszavágós osztályozót vívhatnak a szegedi FC Sport Juniorral, és a hazai pályán vívott első mérkőzésen a korán kapott gól ellenére 3–1-re nyert, így bizakodhat a feljutásban a pünkösd hétfői visszavágó előtt.

NB I, NB II és osztályozó az NB II-be jutásért

NB I, rájátszás, A csoport

8. forduló: Debreceni EAC–MVFC Berettyóújfalu 3–3, Ferencváros–Dunaferr 3–6. Szabadnapos: Nyírgyulaj KSE. Az állás: 1. Berettyóújfalu 25 pont (7 meccs, 6 bónuszpont), 2. Dunaferr 17 (6, 4), 3. Nyírgyulaj 9 (6, 3), 4. Debrecen 8 (6, 1), 5. Ferencváros 3 (7, 2).

NB II Keleti csoport, felsőházi rájátszás, 9. forduló

Csenger Futsal–MVFC Berettyóújfalu II 3–2 (0–1)

Csenger, 200 néző, v.: Belicza, Szelezsán.

Csenger: Juhász S. – Pankotai I., Rigó A., Balogh Á., Gaál K. Csere: Bálint L. (kapus), Katona P., Fejes J., Pálfi I., Osváth S., Bodó R. Játékos-edző: Pankotai István és Balogh Árpád. Gól: Rigó A., Pankotai I., Balogh Á. Kiállítva: Gaál K. (20. perc).

További eredmények: Rubeola FC Csömör–Kincsem Lovaspark 5–6, Dunakeszi Kinizsi–Kazincbarcikai Ördögök 8–1, Kincsem Lovaspark–Kazincbarcikai Ördögök 4–10 (a 7. fordulóból elhalasztott mérkőzés).

Az állás: 1. Csömör 25 pon (7 bónusz), 2. Kincsem LSE 23 (2), 3. Kazincbarcika 19 (4), 4. Dunakeszi 17 (5), 5. Berettyóújfalu II 10 (1), 6. Csenger 9 (3).

Rájátszás az NB II-be jutásért, Keleti csoport, 1. mérkőzés

Nyírbátori SC–FC Junior Sport 3–1 (2–1)

Nyírbátor, 250 néző, v.: Szabó F., Forgács. Nyírbátor: Tóth K. – Ráti, Szilágyi G., Balogh P., Nagy T. Csere: Erdei Z., Pénzes Á., Sitku Á. Szakmai igazgató: Baksa Csaba. Gól: Ráti, Erdei Z., Szilágyi G.

Ezek is érdekelhetik