Sport

2018.05.14. 16:16

Tizenkilencre rossz lapot húzott a Szpari

Nyíregyháza - A hazai vereség ellenére a nyíregyháziaknak még van esélyük a harmadik helyre lépni.

Nyíregyháza - A hazai vereség ellenére a nyíregyháziaknak még van esélyük a harmadik helyre lépni.

Ami Sopronban bejött, az itthon nem. Bozsik József beugróként győztes csapatot dirigált a hűség városában, vasárnap a Cegléd ellen már nem sikerült nyerni. Idegenben beugróként azért irányította a Szparit, mert Lucsánszky Tamás vezetőedző megbetegedett.

Vasárnap már megbízott vezetőedzőként ült a kispadra. Ezúttal a feketelevesből jutott neki és a játékosoknak egyaránt.

Kimaradtak a helyzetek

– Úgy érzem, az első tíz percben kissé idegesen játszottunk, utána rátalált a csapat arra a játékra, amit szerettünk volna megvalósítani – kezdte a vasárnapi meccs értékelését Bozsik József, a Nyíregyháza Spartacus megbízott edzője.

– Nagyon nehéz dolgunk volt, mert a Cegléd rendkívül masszívan védekezett, volt amikor tízen voltak a labda mögött harminc méterre a kapujuktól. Óriási türelemre volt szükségünk, hogy a kapujuk közelébe tudjunk kerülni és helyzeteket dolgozhassunk ki.

– Az első negyedórát követően a hatvanadik percig megvoltak azok a komoly lehetőségeink, amelyekkel magunk felé billenthettük volna a mérleg nyelvét. Sajnos ezek kimaradtak, ahogy telt az idő úgy próbáltunk többet rizikózni, mert mindenképpen szerettük volna itthon tartani a három pontot. Ült is ez, hiszen volt rá esélyünk. Aztán az utolsó pillanatban a helyzetek nélküli Cegléd egy pontrúgás utáni kavarodást követően a kapunkba talált. Talán harmadszor, vagy negyedszer pattant vissza hozzájuk a labda. Ezután mindent egy lapra feltéve mentünk előre, egy pontrúgásnál Jova Levente is ott volt a ceglédi kapu előtt. A kipattanó a vendégek elé került, akik éltek a lehetőséggel. Ez volt az utolsó esélyünk, ezt be kellett rizikózni.

A nyíregyháziak megcélozták a dobogó harmadik fokát, amelyet még mindig a békéscsabaiak foglalnak el. Mivel a békésiek vasárnap egy pontot szereztek Budaörsön, két pont az előnyük a Szparival szemben, ami ledogozható, hiszen vasárnap éppen Békéscsabán lép pályára a nyíregyházi együttes.

Békéscsabán dőlhet el

– Szerencsénk volt, hiszen a többi eredmény számunkra jól alakult. Így megvan az esélyünk arra, hogy a célt teljesítve dobogóra állhassunk. Nincs különösebb pánikhangulat, nagyon fontos, hogy a srácok is úgy álljanak hozzá a héthez, hogy ezt elérhessük. Saját kezünkben a sorsunk, három meccsünk van arra, hogy a harmadik helyen zárjunk, amit szeretnénk is megcsinálni – így Bozsik József.


[related-post post_id="3859384"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!