Sport

2018.06.30. 14:25

Nyíregyháza Tigers - Visszavágnának a Farkasoknak

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Tigers szombaton elődöntőt játszik a kiemelt bajnokságban.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Tigers szombaton elődöntőt játszik a kiemelt bajnokságban.

A Nyíregyháza Tigers eddig mindig bekerült a rájátszásba, amikor a kiemelt bajnokságban, a HFL-ben indult, azaz elődöntőt játszhatott. Így van ez a mostani, hajrájába érkezett sorozatban is. Ami viszont még sohasem sikerült, az a fináléba kerülés.

Az alapszakaszban nem sikerült

Erre szombaton van esélye a nyíregyháziaknak, hiszen az alapszakasz negyedikjeként az élen záró Wolves otthonában lép pályára szombaton délután a Vasas Pasaréti úti sportcentrumában. A másik ágon vasárnap a Miskolc ­Steelers a Budapest Cowbells csapatát fogadja.

Az alapszakaszban nem sikerült meglepni a Farkasokat, hiszen a Városi Stadion centerpályáján a hatszoros bajnok vendégek megszakították a Tigrisek veretlenségi sorozatát és 32–26-ra nyertek. Így aztán van miért visszavágniuk a mieinknek. A bajnokságban eddig a Wolves minden csapategysége kiváló teljesítményt nyújtott.

Felépültek a sérültek

Bencsics Márk vezeti az irányítók ranglistáját, és a budapestiek védelme kapta a legkevesebb (76) pontot. A speciális egységük az idén a megszokottnál is jobban teljesít. Viszont a Tigrisek védelme okozta nekik talán a legnagyobb problémát, hiszen a két csapat korábbi találkozóján a nyíregyháziak védősora háromszor is megszerezte Bencsics átadását, és egy futás közben is sikerült labdát csenni.

Jó hír, hogy a Tigriseknél mindenki felépült az elődöntőre, Troy Rice vállsérülése rendbe jött, illetve Max Nedzelsky, Greg Williams és Brian Gessel is már a csapattal edz, de Verdes Dávid és Benő Márk is játékra kész állapotban van – adott tájékoztatást a játékosok állapotáról Makranczi László, a Nyíregyháza Tigers sajtófőnöke. – A védelem az egyik legjobban teljesítő egység volt az alapszakaszban, amit az elmúlt meccseken is megmutatott, Ivan Oleksiuk és Szergej Ovscharenko például holtversenyben a legtöbb szerelést mutatták be (41,5).

Javítani a statisztikákon

A támadósor sem szégyenkezhet, mivel Bencsics Márk mögött Brian Gessel a második legjobb irányító lett úgy, hogy mindössze egy interceptiont dobott, amivel a legpontosabban passzoló játékos. Emellett Troy Rice a legjobb fogadó játékosnak számít 634 yardjával, amit 24 elkapásból ért el, és ez 6 touchdownt is hozott. Remélhetőleg szombaton mindenki javít a statisztikáján.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!