Sport

2018.07.17. 17:01

Nem a legkönnyebb első körös ellenfél

Nyíregyháza - Fucsovics Márton hétfőn már edzett Umagban és kedden játszik Benoit Paire ellen.

Nyíregyháza - Fucsovics Márton hétfőn már edzett Umagban és kedden játszik Benoit Paire ellen.

Ami a leglényegesebb: csak kedden mutatkozik be az umagi salakpályás tornán Fucsovics Márton. A legfrissebb világranglistán 51. helyen jegyzett nyíregyházi teniszező már a helyszínen van és várja a francia Benoit Paire (54.) elleni mérkőzést. Előtte azonban nézzük, hogy vélekedik a wimbledoni egyest megnyerő Djokovicsról.

– El kell mondanom, hogy mekkora eredménynek tartom Novak Djokovic győzelmét – kezdte Fucsovics Márton. – Hihetetlen, hogy honnan jött vissza. Sajnos, nem sokat láttam a hétvégén a meccsekből, mert én is versenyeztem, edzettem vagy épp úton voltam, de követtem az eseményeket. Nagyon sokat lehet tanulni a bajnokoktól, hogy hittel, pozitív hozzáállással, rengeteg munkával hova lehet eljutni.

– A Roland Garroson Novak kikapott attól a Marco Cecchinatotól, akit én legyőztem pár héttel korábban Münchenben. Dühös volt, még az is megfordult a fejében, hogy az egész füves szezont kihagyja, de nem adta fel és megnyerte Wimbledont! Gratulálok neki! Remélem, összejön majd egy meccs ellene is.

Tíz éve nyert itt

– Befejeztem a Bundesligában a szereplésem az idén – folytatta közösségi oldalán a lege­lőkelőbben jegyzett magyar férfi teniszező. – Jó volt Wimbledon után éles meccseket játszani salakon és így is készülni Umagra és Hamburgra. Nem indultam korábban az umagi ATP-n. Több mint tíz éve versenyeztem itt egy 14 év alattiak tornáján, azt megnyertem. A játékosok szeretik az umagi versenyt, jó a hangulat, kitűnő a szervezés és csak esti meccsek vannak.

– Jól ismerem Benoit Paire-t. Nehéz első körös ellenfél, kaphattam volna könnyebbet, de ezt kell megoldani. Szeret salakon játszani. Tavaly egy franciaországi Challengeren meccseltünk először. Két szoros szettben kaptam ki.

A szurkolók segíthetnek

– Az év első versenyén, az indiai Puneban nyerhettem volna, több meccslabdám is volt, de övé lett a 3. játszma 7:6-ra. Remélem, hogy sok magyar szurkoló lesz Umagban és az ő segítségükkel sikerül visszavágni.

Marci hétfőn beütötte magát a Szlovéniához közeli népszerű horvátországi városkában, kedden pedig pályára lép és remélhetőleg sikerrel veszi az első kört.

KM

Ezek is érdekelhetik