Sport

2018.08.28. 11:14

Készen áll a rajtra a Kisvárda

Kisvárda - A sikeres felkészülést a nagybányai tornával zárta Vlatko Djonovicsegyüttese.

Kisvárda - A sikeres felkészülést a nagybányai tornával zárta Vlatko Djonovicsegyüttese.

Nagyon nehéz, de hasznos volt a három romániai felkészülési nap. Három mérkőzést játszott a csapat 40 óra alatt. – Különösen megterhelő volt, amikor öt órányi utazás után a legerősebb ellenfél ellen játszottunk, és a csarnokban lévő magas hőmérséklet is nehezítette a dolgunkat – mondta el a montenegrói tréner.

Szerepet kaptak a fiatalok

– A kelleténél egy kicsit több időt vett igénybe, hogy a lányok alkalmazkodjanak a csarnok körülményeihez, de végül egy igazán izgalmas mérkőzésen sikerült a győzelem. A Iuventa Michalovce elleni mérkőzés nagy részén a fiatalok kaptak lehetőséget, a játék azonban akadozott, így a második félidőben több tapasztalt játékos is lehetőséghez jutott.

– Az utolsó mérkőzésen a házigazda Nagybánya ellen nagyon jól játszottunk az első félidőben – emlékezik a mester. – A második félidőben pedig ismét lehetőséget adtam azoknak, akik eddig kevesebb szerephez jutottak. A rutinosabb játékosok lecserélését követően a védekezésben érezhető volt némi megingás, amelynek a jövőben nem szabad megtörténnie.

Hét hét alatt nem lehet csapatot építeni, különösen azért, mert tizenhárom új szerzemény érkezett. Vlatko Djonovics szerint két-három játékosának a kelleténél egy kicsit több időre van szüksége.

Továbbá elmondta, hogy ez a csapat egyre erősebb és stabilabb lesz az idő múlásával. Egy csapat létrehozása hónapokig-évekig tart, de nagyon örül annak, ahogy eddig haladnak.

Új idény, új remények

– Az idén több hasonló színvonalú játékosunk van, így magasabb ütemben tarthatjuk az egész mérkőzést. A felkészülési időszak alatt megvívott majdnem minden mérkőzésen a második félidőben növelni tudtuk előnyünket. Úgy gondolom, hogy ez a csapat a bajnokság második felében meg fogja mutatni, mi is a maximum – zárta végül Vlatko Djonovics.

A Kisvárda Master Good SE hazai pályán kezdi a bajnokságot, szeptember 2-án, vasárnap a Mosonmagyaróvár csapatát fogadja. KM

A felkészülési mérkőzések eredményei

Montenegrói junior válogatott–Kisvárda 22–39 (14–20)

Kisvárda–HC Zalau 26–24 (11–10)

Kisvárda–HC Zalau 45–30 (25–14)

Kisvárda–Iuventa Michalovce 29–13 (16–7)

Kisvárda–Cluj-Napoca 31–17 (15–7)

Kisvárda–Cluj-Napoca 26–22 (11–8)

Kisvárda–MKS Lublin 24–20 (12–10)

Gloria Bistrita–Kisvárda 27–28 (13–11)

Iuventa Michalovce–Kisvárda 22–29 (10–

CS Minaur Baia Mare – Kisvárda 21–23 (9–14)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!