Sport

2018.08.08. 14:35

Triatlonosaink sikerei Nagyatádon

Triatlon - A ViniBike KSE versenyzői egyéniben és váltóban is a dobogóra állhattak.

Triatlon - A ViniBike KSE versenyzői egyéniben és váltóban is a dobogóra állhattak.

A hagyományoknak megfelelően az idén is július végén rendezték meg Nagyatádon a hosszútávú triatlon országos bajnokságot, azaz az ironman-t. A 29. alkalommal kiírt találkozóra több mint hatszáz magyar és külföldi sportoló nevezett.

A nyíregyházi ViniBike KSE színeit egyéniben tizenketten, a váltóban hárman képviselték a 3,8 kilométer úszásból, 180 kilométer kerékpározásból, és 42,2 kilométer, azaz a maratoni futásból álló versenyen.

A szeniorok aranya

A megyénkbeliek közül Süvöltős Bence és Vinnai József a második, míg Hegyi Lóránd a harmadik helyen zárt korcsoportjában, a szenior csapatban (40 év felettiek legjobb eredménye alapján) Hegyi Loránd, Kovács Szilárd és Vinnai József a dobogó legfelső fokára állhattak fel. Süvöltős Bence 9 óra 15 perces egyéni csúccsal abszolútban az ország első tíz legjobb hosszútávú triatlonosa közé harcolta be magát amatőr versenyző létére.

A ViniBike váltóját Toldi Miklós (úszás), Mészáros Edit (kerékpározás) és Széki Csaba (futás) alkották. Idejük 11:20 óra volt, mellyel abszolútban a 105., kategóriájukban pedig a 36. helyen zártak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!