Sport

2018.09.28. 19:13

Kék Cápák - Ez most még nem a mi szintünk

Nyíregyháza - Az Oroszlány elleni vereség után nincs elkeseredve, de többet várt az edző.

Nyíregyháza - Az Oroszlány elleni vereség után nincs elkeseredve, de többet várt az edző.

A Nyíregyháza Blue Sharks szerda este az NB I./B egyik legerősebb csapatához, az Oroszlányhoz látogatott és futott bele nagy vereségbe – az első fordulóból elhalasztott meccsen 104–79-re győzött a hazai együttes. A Kék Cápák vezetőedzője szerint az utóbbi mondatban különös jelentősége van a „hazai” szónak.

– Sajnos, úgy játszottunk idegenben, mint az előző szezonban, hogy hagytuk elmenni az ellenfelet, aztán futottunk az eredmény után – értékelte a mérkőzést Siska János.

Már az első félidőben eldőlt

– Nem vagyunk még egy súlycsoportban az Oroszlánnyal, komplettebb csapat, külföldi játékossal a keretében, sokkal hosszabb a cserepadja is, mint a miénk. Úgy gondolom, hogy az Oroszlány hazai pályán mindenkit meg fog verni, nagy esélye van rá, hogy feljusson az A-csoportba.

A mérkőzés nagyjából az első félidőben el is dőlt azzal, hogy 37–23-as negyeddel kezdett az OSE, majd a második negyedben sem állt meg 26 pontig. A nyíregyháziak így végig kapaszkodtak az eredmény után, és bár később valamelyest sikerült javítani a játékon, az még mindig nem volt elegendő, hogy megszorongassák a fanatikus közönségük előtt játszó riválisukat.

A védekezés sem olyan volt

– A második félidőben változott a hozzáállás, keményítettünk a védekezésen, de igazából nem tudtunk sokkal közelebb kerülni hozzájuk – folytatta a tréner. – Az első játékrészben nyújtott játékunk nem az volt, mint amit vártam. Nem tudtuk azt a védekezést hozni, mint a Honvéd ellen. Nyilván, erősebb nálunk az Oroszlány és mi sem vagyunk még az ő szintjükön, azon vagyunk, hogy odaérjünk, amikor kell.

A Kék Cápák legközelebb jövő hét pénteken javíthatnak, igaz, akkor is idegenben kell pályára lépniük.

– Megyünk Budafokra, ott mindenképpen nyerni szeretnénk. Ha ott akarunk lenni az élmezőnyben, akkor ezeket a meccseket idegenben is hozni kell. Hazai pályán erősek vagyunk, de az idegenbeli játékon javítani kell. Nem vagyunk elkeseredve az oroszlányi meccs után, igaz, többet vártam, de egy nagyon erős csapattal mérkőztünk – zárta szavait Siska János.

MK

Ezek is érdekelhetik