Sport

2018.09.26. 08:56

Nyíregyháza Spartacus - Jöjjön a bajnoki javítás!

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacusra minden bizonnyal izgalmas mérkőzés vár szerdán.

Nyíregyháza - A Nyíregyháza Spartacusra minden bizonnyal izgalmas mérkőzés vár szerdán.

A Szpari szombaton egy majdnem két hónapos nyeretlenségi sorozat végére tett pontot azzal, hogy 3–0-ra megverte a Nyírbátort. A győzelem minden bizonnyal jót tett a lelkeknek, így a játékosok újult erővel folytathatják a bajnoki küzdelmeket.

Merthogy a mérkőzést a Magyar Kupában rendezték, így a NB II.-ben még mindig akad javítani való, például szerdán a Csákvár elleni hazai bajnokin.

Nem nyertek sokszor

– Higgadtnak kell maradnunk az egész mérkőzésen, biztosan kiegyenlített találkozó lesz, nüanszok fognak dönteni – vezette fel a találkozót Bozsik József, a Spartacus vezetőedzője.

– Nyilvánvalóan az a célunk, hogy itthon tartsuk a három pontot, de lehet, hogy nem túl szép játékot fog hozni a mérkőzés.

A Fejér megyeiek a Szparihoz hasonlóan nem szereztek még sok győzelmet, két siker mellett ötször is döntetlent értek el, viszont csak egyszer szenvedtek vereséget és tizennégy gólt lőttek már, ami az egész mezőnyben az egyik legjobbnak számít.

– A legtöbb másodosztályú csapathoz hasonlóan stabil védekezésből szeretnénk átmenni támadásba, ez a stílus bevált és működik az NB II.-ben – folytatta a tréner.

– Ehhez kell a higgadtság és a türelem. Ez a játék azzal jár, hogy a mérkőzések általában az utolsó tíz-tizenöt percben dőlnek el.

Háromszor iksz volt

A két csapat eddig négyszer találkozott egymással, egyszer a Szpari nyert, háromszor döntetlen született. A Csákvár is Magyar Kupa-győzelem után érkezik, Szijjártó István együttese Putnokon nyert 2–0-ra.

A vendégek keretében két korábbi Spartacus-játékos is feltűnik, Hermány Bence másfél éven keresztül, Csilus Ádám pedig fél esztendőig kölcsönben játszott Nyíregyházán.

Labdarúgás: NB II., 9. forduló

Szerda. Nyíregyháza Spartacus–Csákvár. Nyíregyháza, Városi Stadion, 19, v.: Takács T. (Buzás, Csatári). Spartacus: Jova – Nagy J., Fodor, Pejovic, Farkas – Bakos, Nagy T., Kártik – Gyurján, Dragóner, Pekár.

További mérkőzések. Kedd, Békéscsaba–ETO FC Győr *–* (*–*). Szerda. Vác–Zalaegerszegi TE, Tiszakécske–Vasas, Soroksár–Budaörs, Dorog–Cegléd (16), Balmazújváros–Monor, Kaposvári Rákóczi–Siófok, Gyirmót–Mosonmagyaróvár, Budafok–Kazincbarcika (19).

MK

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!