Sport

2018.11.29. 07:42

Fatum-Nyíregyháza - Diadal Düdingenben

Nyíregyháza - CEV-kupa: a Fatum-Nyíregyháza 3:1-re megnyerte svájci meccset.

Nyíregyháza - CEV-kupa: a Fatum-Nyíregyháza 3:1-re megnyerte svájci meccset.

Az utazás, a kedd esti edzés után nem kellett altatódalt dúdolni a Fatum-Nyíregyháza játékosainak. A friss svájci levegő is megtette a hatását, szerdán jókedvűen ébredt a társaság. Hollósy László délelőtt elsősorban a nyitásfogadást csiszolgatta, aztán jöhetett az ebéd, délután a pihenő.

A szállodából pedig az öt kilométerre lévő Friborgi sportcsarnokba indult a nyíregyházi különítmény. A svájci élvonalban második Düdingen ellen itt játszották a CEV-kupabeli párviadal első meccsét a mieink. A házigazda csarnoka nem felelt meg a BL előírásainak, ezért rendezték a meccset kicsit odébb. Végül mintegy ötszázan várták a két csapat fellépését.

Az első, maratonira nyúlt játsz­mában szinte végig a mieink vezettek. Aztán 19:19-nél megtorpantak, a hazaiak pedig zsinórban öt pontot szerezve szettlabdához jutottak. Innen elsősorban Tatjana Matics nyitásaival sikerült talpra állniuk a vendégeknek. Olyannyira, hogy az első szettlabdájukat értékesítve nyertek 29:27-re.

A második etapban sajnos fordult a kocka. Lendületbe jöttek a svájciak, a mieinknél továbbra is elsősorban a hatékony támadásbefejezésekkel volt gond. Így aztán a helvétek magabiztosan nyertek 25:14-re és egyenlítettek.

A harmadik játékrészt jól indították a mieink (0:3), ugyan a hazaiak hamar egyenlítettek (3:3), ám utána beindult a nyíregyházi henger (5:11, 6:17) és végül 25:19 volt ide.

A folytatásban is a mieinknek állt a zászló, a negyedik játszmát 25:22-re, a meccset 3:1-re nyerték a mieink.

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!