Sport

2018.11.30. 11:03

Fatum-Nyíregyháza - Élni kell majd ezzel az előnnyel

Nyíregyháza - CEV-kupa: sokat érő győzelem tanulságokkal és az első szettben bravúros végjátékkal.

Nyíregyháza - CEV-kupa: sokat érő győzelem tanulságokkal és az első szettben bravúros végjátékkal.

Ott hagytuk abba, hogy a harmadik szettet behúzta a Fatum-Nyíregyháza a svájci Düdingen otthonában. Ezzel a női röplabda CEV-kupában 2:1-re vezettek a vendégek, jöhetett a negyedik játékrész. Ezt is jól kezdték és jól is zárták a mieink.

Olyannyira, hogy a mérkőzéslabdás szerva után a hazaiak második támadásánál az egyébként a legtöbb pontot szerző Daniell Harbin a vonal mellé ütötte a labdát. Nagy volt az öröm a vendégeknél, a kispadról mindenki a pályára rohant. Joggal, hiszen szépen teljesített csapatunk és elegendőnek tűnő előnyről várhatja a visszavágót.

Egyenlő erők küzdelme

– Volt egy-két meleg helyzet ezen a mérkőzésen – kezdte visszapillantását a szerda esti győzelemre Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője. – Gyakorlatilag bebizonyosodott az, amit vártam, hogy a két csapat közel azonos játékerőt képvisel. (Ezt megerősítette, hogy bár 3:1-re nyertünk, mindkét csapat 93-93 pontot ért el, a szerk.). Nem látszott, de azért az ellenfél centerei eléggé demonstratívak tudtak lenni. Úgy vélem, óriási fegyvertény, hogy idegenben le tudtuk győzni a svájciakat. Azért felhívom a figyelmet arra, hogy még közel sincs vége az egésznek. Ők is kielemzik majd a hibákat, ez még nem egy lefutott játszma. Az előny nálunk van és ezt meg kell tartani.

Miként Békéscsabán

Az első játszma hatalmas küzdelmet és izgalmakat hozott. A hazaiak 19:19-nél érték utól a mieinket, 24:19-nél szettlabdájuk volt, utána pedig még kétszer szerezhettek volna előnyt. Hasonlított a szitu a békéscsabai bajnokira, ahol a békésiek ellen 24:20-ról fordított a Fatum. Most elsősorban Tatjana Matics remek nyitásaival alapozták meg az eredményes befejezéseket. A bravúros szettnyerés után váratlan volt, hogy a második etapot viszonylag simán húzták be a svájciak.

– Valóban, hasonló volt a helyzet, mint Békéscsabán – erősítette meg mindezt Hollósy mester. – Annak nem örülök, hogy addig mi vezettünk, és a végjátékhoz a hazaiak értek előnnyel. Azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy valahogy csak visszajöttünk. A győzelem mellett nyilván feljegyeztük a figyelmeztető jeleket, amikből le kell vonni a tapasztalatokat. A második szettben jobban szervált az ellenfél, kicsit meginogtunk, rosszul is választottunk. Ahogy mondtam, nem volt ez olyan egyszerű. Van néhány tapasztalatlan játékosunk, akik kicsit megremegtek. Mindig azt szoktam mondani: egyszerűnek tűnik, ha győz a csapat, ám ez korántsem ilyen könnyű. A szurkolóknak meg kell érteniük, hogy nem mindig sikerül győznünk, a sport már csak ilyen – vélekedett Hollósy László.

Bajnoki a Bemben

A nyíregyházi együttes csütörtökön este már itthon volt, hiszen az élet nem áll meg. Pénteken tréning, szombaton pedig bajnoki. A Haladás ellen, és nem a Continental Arénában, hanem a Bem-iskola csarnokában.

Röplabda: Női CEV-kupa. első forduló, első mérkőzés

Düdingen–Fatum Nyíregyháza 1:3 (–27, 14, –19, –22); Fribourg, 800 néző. V: Dotan, (izraeli), Arrarte Mira (spanyol)

TS Volley Düdingen: Beamish 11, Lehnen Becker 11, Harbin 29, Granvorka 4, Moffett 14, Marbach 3. Csere: Deprati (liberó), Sulser, Rottaris, Marx 1, Kressler, Brunner. Vezetőedző: Dario Bettello.

Fatum Nyíregyháza: Francesco 4, Medics 12, Kalicsanyin 9, Varga 21, Brisebois 21, White 4. Csere: Tóth F. (liberó), Matics, Szabó, Ancsin. Vezetőedző: Hollósy László.

Az eredmény alakulása: I. játszma: 3:1, 5:8, 14:16, 19:19, 24:19, 26:25, 27:26. II. játszma: 8:4, 13:5, 16:6, 21:10. III. játszma: 0:3, 4:6, 5:8, 5:16,8:19, 11:21, 15:24. IV. játszma: 2:8, 13:16, 18:21

ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!