Sport

2018.11.07. 09:59

I. Nyíregyházi Rally - Trencsényiék hazai utcákon nyomják

Nyíregyháza - Az apa az első osztályban indul, a fia bajnok lehet a második osztályban.

Nyíregyháza - Az apa az első osztályban indul, a fia bajnok lehet a második osztályban.

Hazai pályán autóznak. Legalábbis a városi gyorsasági szakaszon mindenképpen, hiszen Trencsényi József és Trencsényi Vince nyíregyháziak. A papa az első osztályban vitézkedik, a fiú a másodosztályban harcol az abszolút bajnoki címért – olvasható a verseny honlapján, a nyiregyhazarallye.hu-n.

Büszke a pilóta

Trencsényi József és Verba Gábor egy Skoda Fabia R5-tel száguld a magyar bajnokságban, s a Nyíregyháza ralit egy kicsikét jobban várják, mint az összes többi versenyt, hiszen ennek a városnak minden zegzugát ismerik.

– A rajt és a cél, a városi gyorsasági és a szervizpark Nyíregyházán lesz, büszke vagyok rá, hogy a város össze tud hozni egy ilyen versenyt, hogy hosszú távon gondolkodik, s hogy Európa-bajnoki rendezésre kandidál – mondta Trencsényi József. – Egy nyolc kilométeres gyorsasági lakott területen kívül is nagy szám, nemhogy egy százharmincezres város szívében. Ráadásul ez egy körgyorsasági lesz, szóval egyszerre több autót láthatnak majd a pályán a nézők.

Trencsényiéknél sem esett az alma messze a fájától, hiszen Vince is indul a versenyen, sőt, a rali II. bajnoki címéért száll harcba.

– Nem újdonság számomra, hogy Vince versenyez, hiszen már tavaly is teljesítette a teljes szezont, de azért egy kicsit jobban izgulok érte akkor, amikor én is indulok, és nem tudok segíteni neki – tette hozzá Trencsényi József. – Ilyenkor a navigátoraink szoktak egymással beszélgetni, többnyire arról, hogy mire kell figyelni, milyen gumit válasszon, hogyan állítsa be az autót. S most még a tét is nagy, hiszen a bajnoki címért száll harcba, úgyhogy biztosan nagyon nyomja majd a gázt.

Angliából jön haza

Trencsényi Vincének és navigátorának, Pannuska Dávidnak abból a szempontból nem lesz könnyű dolga, hogy a pilóta mindössze néhány nappal a verseny előtt ér csak haza, mert Angliában tanul egyetemen, s így tudta beilleszteni a programjába. Ez azonban remélhetőleg nem lesz zavaró, hiszen az ellenfelek többsége pont úgy nem ismeri a pályákat, mint ő.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!