Sport

2018.11.15. 10:01

Szuper élmény a nyíregyházi jégpályán

Nyíregyháza - Kemény, de nem durva sportág a jégkorong, amely megtanít együttműködni és csapatban gondolkodni.

Nyíregyháza - Kemény, de nem durva sportág a jégkorong, amely megtanít együttműködni és csapatban gondolkodni.

Szerdán a jégkorong iránt érdeklődő gyerekeket várta a városi jégpályán a Nyíregyházi Sportcentrum Nonprofit Kft. és a Magyar Jégkorong Szövetség közös rendezvénye. Az esemény vendége volt Kovács Zoltán, a szövetség szakmai alelnöke és a sokszoros magyar válogatott Szuper Levente.

A délelőtt folyamán alsó tagozatos tanulók ismerkedhettek meg a jégkorong sporttal, a jéggel. A korcsolyázni tudó gyerekeket játékos feladatokkal is várták a rendezők, akik nem voltak még jégen, azokat szakképzett oktatók ismertették meg a korcsolyázás alapjaival.

Tetszett neki a felszerelés

Szuper Levente elmondta, hogy azért kezdett el öt évesen hokizni és választotta ezt a sportágat, mert nagyon tetszett neki a játékhoz szükséges felszerelés. Abban az időben viszont nem voltak még ilyen szuper, jól felszerelt csarnokok, így ők a szabad ég alatt a legnagyobb hidegben is edzettek, játszottak. Természetesen, mint minden kisgyerek kipróbált más sportágakat is, pingpongozott, focizott, kézilabdázott.

– Szinte mindegy, hogy milyen sportágat választotok, az a lényeg, hogy rendszeresen mozogjatok, mert ez alapja az egészséges életmódnak – tette még hozzá. – Kemény sport a hoki, de a korántsem olyan durva, mint amilyennek ­látszik. Ez a leggyorsabb csapatjáték, ahol a játékosok tisztelik egymást és szándékosan nem okoznak egymásnak durva, alattomos sérüléseket.

Közben megérkezett a válogatott kabalafigurája, Csúszka a jegesmedve, akit a gyerekek nagy szeretettel fogadtak.

– A sportnak köszönhetően bejártam a világot. Tizenhét évesen Németországba kerültem, de játszottam Kanadában, az Egyesült Államokban és Olaszországban, a válogatottal pedig eljutottam Japánba is – osztotta meg élményeit Szuper Levente.

– Minden országban igyekeztem megismerni a helyi kultúrát, a helyi szokásokat, az ott élő embereket, és közben megtanultam németül, angolul és olaszul.

Az élménybeszámolót egy rövid videobejátszás követte, mely a magyar válogatott emlékezetes pillanatait, sikereit idézte fel, amit Szuper Levente láthatóan elérzékenyülve figyelt. Ezután a gyerekek kérdései következtek, végül nem maradhatott el a közös szelfizés és az autogramkérés sem.

Egy csodálatos közösség

A jéghoki a sportok zongorája. Nem létezik olyan sport, ami összetettebb módon fejleszti a gyerekek képességeit. Megtanít csapatban gondolkodni és másokkal együttműködni, fejleszti a gyors gondolkodást, a találékonyságot és a villámgyors helyzetfelismerést. Biztonságos sport, amit lányok is játszanak. A sportolók védőfelszerelést hordanak, és a fiataloknál a body checking és a verekedés is tilos. Egy csodálatos közösség, ami támogat és rengeteg felejthetetlen élményt nyújt gyereknek és szülőnek egyaránt – áll a road show szórólapján, ezért minden mozogni vágyó gyereknek jó szívvel ajánlják a szervezők.

BB


[related-post post_id="4049824"]

[related-post post_id="4047789"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!