Sport

2018.12.07. 11:45

Fatum-Nyíregyháza - Ezt bizony kitehetik az ablakba

Nyíregyháza - A harmadik szettben sem adták alább a Fatum-Nyíregyháza játékosai a svájciak ellen.

Nyíregyháza - A harmadik szettben sem adták alább a Fatum-Nyíregyháza játékosai a svájciak ellen.

Ismét bebizonyosodott, hogy jobb félni, mint megijedni. Mint ismert, a női röplabda CEV-kupa első meccsén a Fatum-Nyíregyháza 3–1-re nyert a TSV Düdingen otthonában.

A játékkal is elégedett

Hollóssy László, a nyíregyháziak mestere a találkozó után kihangsúlyozta, hogy bár valóban előnyben van csapata, korántsem lefutott a párviadal kimenetele. Ezért maximális koncentrálást és hozzáállást várt a szerda esti visszavágón. A játékosok ezt megvalósították, kitettek magukért és remek játékkal nyertek.

– Ezt a mérkőzést mindenképpen kitehetjük az ablakba, büszkék vagyunk rá – indította a csütörtöki beszélgetést Hollósy László. – És miként említettem már, nem csak az eredménnyel vagyok elégedett, hanem a mutatott játékkal is. Úgy vélem, hogy szerda este mindenki bizonyította, hogy részese volt ennek a győzelemnek. Nyilván ezeket a pozitív érzéseket csütörtökön még átéltük, ám a srácokkal már elkezdtük az elemzést, a lányoknak pedig pénteken újra munkába kell vetniük magukat, mert szombaton már bajnoki jön.

Sikerült bizonyítaniuk

Az első két szettben parádéztak a mieink, így a harmadikban az eddig kevesebbet játszók is lehetőséget kaptak. Ők is biztosan hozták a továbbjutás szempontjából már úgymond tét nélküli játszmában.

– Ez már a hab a torán. Nagyon pozitív egy edző számára, hogy ezek a lányok bizonyítani akartak, és ez sikerült is nekik. Felszabadultan és bátran játszottak, ez külön öröm volt számomra – így Hollósy mester.

Szombaton tehát ismét bajnoki, a Jászberény lesz a vendég, ismét a Bem iskola csarnokában.

Francia ellenfél a Fatumnak

Visszatérve még a nemzetközi kupákra, a Békéscsaba 3–1-es idegenbeli vereségét követően 3–0-ra legyőzte az ukrán Himik Juzsnyij csapatát, így aranyszett döntött, amelyben ismét a békésiek bizonyultak jobbnak. A Békéscsaba a svájci Sm’Aesch Pfeffingennel vagy a belga VC Oudegemmel, míg a Fatum a BL-selejtezőből kiesett francia ASPTT Mulhouse együttesével találkozik a következő körben.

Az UTE ugyan 3–1-re legyőzte finn vendégét, a Pölkky Kuusamo csapatát, de aranyszettben kiesett a Challenge Kupában. A Vasas itthon 3–1-re nyert a Temesvár ellen, a visszavágó csütörtökön lapzárta után ért véget.

ML


[related-post post_id="4072363"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!