Sport

2018.12.20. 14:14

Fatum-Nyíregyháza - Még egy szett sikerülhetett volna, de büszke a lányokra

Nyíregyháza - Hollósy László szerint a franciák elleni visszavágón lesz ­keresnivalója a Fatum-Nyíregyháza csapatának.

Nyíregyháza - Hollósy László szerint a franciák elleni visszavágón lesz ­keresnivalója a Fatum-Nyíregyháza csapatának.

Egy szettet nyertek, hármat elveszítettek a Fatum-Nyíregyháza női röplabdázói kedd este. A CEV-kupában a francia Mulhouse otthonában léptek pályára a mieink.

A francia élvonal topcsapata

A 94 perces mérkőzésen az egykori szövetségi kapi­tányasszony, Magail Magali irányította, külföldiekkel tűzdelt hazaiak 96, a nyíregyháziak 83 pontot gyűjtöttek be a négy szett során, ez végül 3:1-es francia sikert eredményezett.

– Azt tudtuk, hogy a Mulhouse a francia élvonal egyik topcsapata, a vesztett pontokat tekintve az élen áll a bajnokságban – kezdte visszapillantását a kupameccsre Hollósy László, a Fatum-Nyíregyháza vezetőedzője.

– Nem mi számítottunk esélyesnek, de mindenképpen úgy gondolom, hogy tisztességesen és szépen helytálltak a lányok – folytatta a nyíregyháziak szakvezetője.

– A találkozó előtt úgy fogalmaztam: nem kell csodát várni, tudunk pariban lenni velük! A mérkőzés ezt be is bizonyította.

– Kicsit sok ki nem kényszerített hibánk volt támadásban és nyitásban, így összességében kis hiányérzetem van. Úgy vélem, még egy szettet elcsíphettünk volna. Persze, így is büszkék lehetünk a lányokra és emelt fővel térhettünk haza. A meccs után mondtam a játékosoknak: úgy gondoljanak erre a találkozóra, hogy az otthoni visszavágón van keresnivalójuk – így Hollósy László.

Januárban lesz a visszavágó

Nos, ami a visszavágót illeti, az majd január 23-án lesz, addig a mieinkre még három mérkőzés vár. A nyíregy­háziak szerdán két csoportban repültek haza. Az akk­limatizálódás után jöhet az első meccs, mégpedig szombaton a Magyar Kupa-beli visszavágó, amelyen a kaposváriakat fogadja a Fatum. Miként az már tudott, az első mérkőzést Kaposváron 3:1-re nyerte a nyíregyházi együttes.

ML


[related-post post_id="4085304"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!