Sport

2018.12.31. 14:01

Forma-1 - Chase Carey szerint a magyar rajongók szenvedélye csodálatos

Balkány - A balkányi Mészáros Sándor a Forma-1-ről immáron hatodszor megjelenő kötet vezető szerzője.

Balkány - A balkányi Mészáros Sándor a Forma-1-ről immáron hatodszor megjelenő kötet vezető szerzője.

Hatodszor jelent meg a Száguldás és Cirkusz című F1-es évad-összefoglaló kiadvány, amelynek erős megyei kötődése is van: a kötet vezető szerzője a kezdetek óta a Balkányban élő sportújságíró, Mészáros Sándor, aki az Autósport és Formula Magazin mellett lapunkat, valamint más hazai sajtóorgánumokat is rendszeresen tudósít a versenyek helyszíneiről.

A kiadványban megtalálható az összes idei futam részletes beszámolója, a csapatok és a pilóták értékelése, valamint számos exkluzív háttér-információ, mindez a világ legjobb F1-es fotósainak máshol nem látható képeivel illusztrálva.

Világbajnoki köszöntő

Arra, hogy hazánkban könyv is jelenik meg az F1-es idényről, már a szakma is felfigyelt, a szerző ugyanis az idei Magyar Nagydíj szombatján felkérést kapott a Formula One Managementtől, hogy a Fan Zone nagyszínpadán is bemutatkozzon. A pilóták közönségtalálkozójának helyszínéül szolgáló pódiumra újságírót vendégként még sem nálunk, sem a világ más országában nem hívtak meg, ezzel párhuzamosan a Száguldás és Cirkuszt a hungaroringi hétvégén forgalmazta az F1 hivatalos ajándéktárgy-kereskedése is. A könyvesboltok polcain december 8-a óta megtalálható kötet előszavát a Toro Rossótól jövőre a Red Bullhoz előlépő Pierre Gasly, köszöntőjét pedig a négyszeres világbajnok legenda, Alain Prost jegyzi, akik nemcsak az idei szezonról elmélkednek, hanem a hazánkhoz és a Magyar Nagydíjhoz kötődő emlékeikről és élményeikről is.

Levelet küldött

Érdekesség, hogy a Formula One Management részéről Chase Carey, a sportág jelenlegi első számú vezetője levélben üdvözölte a kiadvány megjelenését: „A magyar rajongók szenvedélye csodálatra méltó, amit idén is bizonyítottak, hiszen megtöltötték a Hungaroringet a világbajnokság egyik legnagyobb múltú versenyén, a Magyar Nagydíjon.

Szeretném megköszönni nekik a lelkesedésüket és bízom abban, hogy 2019. augusztus 4-én, a 34. ottani futamon még többen lesznek majd jelen. Teljesen biztos vagyok abban, hogy akkor is remek show vár majd ránk” – áll egyebek mellett a levélben, amelyet a FOM nagyfőnöke küldött a kötet szerzőjének, Mészáros Sándornak.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!